Jos Koot verkoopt de eerste loten aan burgemeester Niek Meijer.
Jos Koot verkoopt de eerste loten aan burgemeester Niek Meijer. Foto: Zonnebloem afdeling Huizen

Zonnebloem-loterij van start na uitreiking lintje

Mensen

HUIZEN - De voorzitter van de Zonnebloem afdeling Huizen, Jos Koot, heeft op 26 april van burgemeester Niek Meijer een onderscheiding ontvangen als Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Nadat Jos zijn lintje in ontvangst had genomen, verkocht hij meteen een boekje met Zonnebloemloten aan de burgemeester. 

Lotenverkoop
De jaarlijkse Zonnebloemloterij is namelijk aan het eind van april weer van start gegaan. Met de opbrengst wordt een activiteit voor mensen met een fysieke beperking georganiseerd.

Denk bijvoorbeeld aan pannenkoeken eten, naar een terrasje gaan, een leuke bijeenkomst in het dorp bijwonen of samen met een groepje deelnemers van de Zonnebloem met een bus het land in.

De loten kosten 2 euro per stuk. Er zijn duizenden prijzen, waaronder de hoofdprijs van 15.000 euro. Daarnaast zijn er prijzen in natura, zoals e-bikes, een vakantie in eigen land of een leuk dagje uit, te winnen. 

Vrijwilligers langs
Binnenkort komen Zonnebloem-vrijwilligers langs de deuren met de loten. Er kan contant worden betaald, maar ook door middel van een QR-code. Het is eveneens mogelijk om de loten online te kopen, dit kan heel eenvoudig via zonnebloem.nl/loten/p/a00452

De trekking vindt plaats op 10 oktober. Mensen die hun loten online registreren, ontvangen automatisch bericht over de uitslag.

Uit de krant