Het Tim Kliphuis Sextet.
Het Tim Kliphuis Sextet. Foto: Stichting Kunst en Cultuur Huizen

Oekraïners te gast bij concert Tim Kliphuis en kunststichting

Mensen

HUIZEN – Veertig in Huizen verblijvende Oekraïense vluchtelingen zijn uitgenodigd om het concert van het Tim Kliphuis Sextet op vrijdagavond 27 mei in theater De Boerderij in Huizen bij te wonen. Dat hebben Tim Kliphuis en de organiserende Stichting Kunst en Cultuur Huizen samen besloten. 

Voorzitter Frans Bianchi van de stichting: “Tim en ik zitten wat deze uitnodiging betreft op één lijn. We worden hier beiden heel blij van. Het betekent veel voor ons dat wij op deze manier een beetje plezier kunnen bieden aan medemensen die zo zwaar door de oorlog getroffen zijn.”

Ode aan de aarde
Tijdens de coronacrisis componeerde de veelzijdige, internationaal bekende violist Tim Kliphuis uit Hilversum een groot nieuw muziekstuk: ‘The Five Elements’. Het is een ode aan de aarde “die ons aanzet tot nadenken en hoopvol vooruit kijkt naar een duurzamere toekomst”.

Voor het concert neemt Kliphuis niet alleen zijn Schotse collega’s Nigel Clark (gitaar) en Roy Percy (contrabas) mee naar De Boerderij, maar ook de violiste Janneke van Prooijen, altviolist Frank Brakkee en cellist Ansfried Plat.

De aanvang van het concert is om 20.15 uur. De toegangsprijs is 19,50 euro. Reserveren via kunstencultuurhuizen@gmail.com en overmaken op NL12RABO0147576415 t.n.v. Stichting Kunst & Cultuur Huizen o.v.v. naam en postcode.

Uit de krant