Kees Teeuwissen toont trots de oorkonde die bij het insigne hoort.
Kees Teeuwissen toont trots de oorkonde die bij het insigne hoort. Foto: Bob Awick

Kees Teeuwissen ontvangt Huizer Insigne voor inzet voor Huizer Museum

Mensen

HUIZEN - Kees Teeuwissen heeft dinsdag 21 juni tijdens zijn afscheid als voorzitter van de Stichting Huizer Museum een Huizer Insigne ontvangen uit handen van wethouder Marlous Verbeek.

Kees Teeuwissen draagt op 1 juli het voorzittersstokje over aan Judith Vermaas-Laurijsen. Hij is dan bijna 27 jaar bestuurslid geweest. 

Langstzittende bestuurslid  
In zijn periode als lid/penningmeester/voorzitter van het Huizer Museum heeft hij in het bestuur gezeten met ruim 20 verschillende andere bestuursleden. Hij is daarmee het langstzittende bestuurslid van de stichting.

Kort voor zijn komst was het Huizer Museum verhuisd naar het Schoutenhuis aan de Achterbaan. Een grote stap richting een volwaardig, professioneel museum.

Toekomstperspectief
Met de registratie van het museum en de daarmee noodzakelijke verplichtingen werd alles serieuzer en werd het aannemen van een betaalde kracht onvermijdelijk.

Om dat te kunnen financieren is in de tijd van Kees Teeuwissen de structurele gemeentelijke exploitatiesubsidie tot stand gekomen. In 2019 heeft hij samen met Nienke de Wit een toekomstperspectief voor het museum bij de gemeente gepresenteerd.  Op basis van de gesprekken die daaruit volgden heeft de gemeente een aantal toekomstscenario’s laten uitwerken. 

Huizer Insigne

Het Huizer Insigne wordt toegekend aan personen of organisaties die een belangrijke of bijzondere verdienste of prestatie voor de gemeente hebben geleverd. Het insigne is ontworpen door Natalie Hoogeveen uit Huizen.

Het stelt drie gestileerde (botter)zeilen voor, die voor de saamhorigheid van de bevolking staan. Het golvenreliëf op het achterste zeil illustreert de historische relatie van Huizen met het water. Het dwarse zeil geeft een gestileerde weergave van het Huizer Melkmeisje weer.

Uit de krant