De leerlingen met hun certificaat als bewijs van anderhalf jaar ondernemen.
De leerlingen met hun certificaat als bewijs van anderhalf jaar ondernemen.

Aandeelhouders leerlingen Erfgooiers Business School onder de indruk

Mensen

HUIZEN - Leerlingen van de Erfgooiers Business School hebben gisteren hun periode van anderhalf schooljaar ondernemen afgesloten. Onder grote belangstelling hebben de jonge ondernemers hun tweede aandeelhoudersvergadering geleid. En met succes: de aandeelhouders waren onder de indruk van hun ontwikkeling.

De Erfgooiers Business School is de business school van het Erfgooiers College. De business school biedt havisten de mogelijkheid om, naast het reguliere programma, een eigen bedrijf op te zetten en zo ervaring op te doen als ondernemer.

Teams
Twee teams van elk vijf leerlingen hebben zich anderhalf jaar beziggehouden met het verkopen van aandelen, het inkopen en verkopen van producten en het bijhouden van een boekhouding. Door de samenwerking die het Erfgooiers College heeft met de stichting Jong Ondernemen, kon het ondernemen zo realistisch mogelijk worden gemaakt.

Het eerste bedrijf, NeedUs Business, heeft zich beziggehouden met het verkopen van duurzame notitieboekjes, de NoteUs, en een bijbehorende stempel, de StampUs.

Smart wallets
Het tweede bedrijf, The Young Business Generation, heeft zich gericht op de verkoop van zogenaamde smart wallets, plakkers voor op de mobiele telefoon voor het bewaren van onder meer pasjes en geld.

De aanwezige aandeelhouders gaven aan tevreden te zijn met de bereikte resultaten. Elke aandeelhouder had vijf euro per aandeel geïnvesteerd. Bij The Young Business Generation kreeg men deze vijf euro bijna volledig terug. Bij NeedUs was er zelfs gelegenheid de aandeelhouders dividend uit te betalen.

Uit de krant