Rechts Jan Kroon, samen met René Schiltkamp voor Vishandel Bunschoten, waar zij hopen een vispaviljoen te kunnen starten.
Rechts Jan Kroon, samen met René Schiltkamp voor Vishandel Bunschoten, waar zij hopen een vispaviljoen te kunnen starten. (Foto: Bob Awick)

Kroon: 'Gewoon een visje en een patatje eten'

  Mensen

HUIZEN Als inwoner van Huizen en zeiler miste Jan Kroon iets: de mogelijkheid om een visje en een patatje te eten. Hij is er al 3,5 jaar mee bezig.

"Ik ben gepensioneerd", zegt Jan Kroon. "Vroeger heb ik in de catering gezeten." Als Huizer inwoner miste hij iets bij de Oude Haven: de mogelijkheid om simpel een visje en een patatje te eten.

Bestevaer
Daarom vroeg hij 3,5 jaar geleden advies aan de gemeente over een standplaats aan de Bestevaer. Inmiddels is dat een idee voor een vispaviljoen aan de Energieweg 10 geworden. De wethouder heeft dat afgewezen, maar de raad vindt dat het zou moeten kunnen.

"Overal kun je een visje eten als je aanmeert in een haven: Katwijk, Urk, Harderwijk, IJmuiden. Maar in Huizen niet. Ik dacht dat zoiets in Huizen ook mogelijk moest zijn en dat zoiets de haven levendiger zou maken."

Advies
"Naïef als ik was, vroeg ik de gemeente om advies. Ik wilde graag weten hoe je zoiets bereiken kon. Ik hoefde zelf geen standplaats of iets dergelijks", legt hij de eerste stappen uit van zijn inmiddels 3,5 jaar lange reis om simpel een visje in de Oude Haven te kunnen kopen.

"Ik dacht aan een plek aan de Bestevaer, waar mensen ook langs komen fietsen. Dat leek me een leuke plek." De gemeente Huizen sprong meteen in de actiestand. Er was nog geen standplaatsenbeleid, dus dat moest er dan eerst komen.

Parkeerruimte
Al met al duurde het een jaar voordat men concrete stappen verder was."Aan de Bestevaer kon geen paviljoen gevestigd worden, omdat hier niet voldoende parkeerruimte is."

Lees verder in de digitale editie


26 reacties
Elke donderdag het Nieuwsblad voor Huizen per e-mail
Meer berichten