Succes voor 60 werkzoekenden door Jobmaatje | Nieuwsblad voor Huizen
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226622&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Als Jobmaatje help je een werkzoekende op weg naar werk.
Als Jobmaatje help je een werkzoekende op weg naar werk. (Foto: ReconnAct)

Succes voor 60 werkzoekenden door Jobmaatje

  Mensen

HUIZEN - Huizen, Blaricum, Eemnes en Laren gaan dit jaar door met het project Jobmaatje. Tot nu toe zijn 60 werkzoekenden uit de bijstand begeleid met behulp van een Jobmaatje.

Van de 60 hebben er 28 inmiddels een betaalde baan of werkervaringsplek. Dit is allemaal gerealiseerd in een jaar tijd, want het project ging in februari 2017 van start.

Vervolg
Wethouders en ambtenaren van de HBEL-gemeenten zijn positief over de goede resultaten die behaald zijn en geven het project nu een vervolg.

In dat vervolg gaan Jobmaatjes ook nieuwe doelgroepen zoals statushouders en jongeren begeleiden.

Aandacht
Het project Jobmaatjes van ReconnAct gaat in eerste instantie vooral om persoonlijke aandacht, rust, structuur, respect en veiligheid. "Vanuit die basishouding werken Jobmaatjes om de werkzoekenden (weer) op weg te helpen naar werk", aldus Paul Koeleman.

"Bijvoorbeeld door advies te geven over CV en sollicitatiebrief, gesprekken voor te bereiden, te helpen met inrichten van LinkedIn en het inzetten van netwerken. Als jobmaatje ben je echt van betekenis voor een ander."

Training
Voor de komende periode zoekt ReconnAct nog 10 extra jobmaatjes. "Na een gratis training kun je aan de slag om werkzoekenden te ondersteunen in het vinden van werk. Je onderhoudt contact met andere jobmaatjes en je wisselt ervaringen uit, onder andere tijdens intervisiebijeenkomsten en andere activiteiten."

Belangstellenden kunnen contact opnemen met Paul Koeleman via 06-51153890. Meer informatie is ook te vinden op stichtingreconnact.nl/hbel


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226622&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371756&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>