Theo Kikkert droeg voor de gelegenheid haar nieuwe uniform van het Leger des Heils.
Theo Kikkert droeg voor de gelegenheid haar nieuwe uniform van het Leger des Heils. Foto: Andrea Warnier

'Ik ben een kind van het Leger des Heils'

Mensen

HUIZEN - Theodora Kikkert (76), door de meeste mensen gewoon Theo genoemd, vierde vorige week zondag dat ze 60 jaar heilsoldate is.

“Dat is in mijn ogen iemand die durft te laten zien dat hij of zij kind is van onze lieve Heer en anderen wil helpen, en een luisterend oor biedt waar hij of zij kan.”

Kindertehuis
Ze omschrijft zichzelf als een kind van het Leger des Heils, omdat ze al jong terechtkwam in een kindertehuis van de organisatie in Indonesië, waar ze is geboren.

De oorspronkelijke akte die Theo Kikkert, voluit Theodora, ondertekende als 16-jarig meisje op 16 maart 1958 heeft ze nog. De tekst is geschreven in de oude spelling.

Heilsoldate
Ook foto’s uit die tijd zijn er nog, allemaal in zwart-wit. Inmiddels is ze 76 en 60 jaar heilsoldate bij het Leger des Heils. Een organisatie waar ze veel aan te danken heeft en ook een groot van haar leven aan gewijd heeft.

Wie Theo Kikkert kent in Huizen en omgeving, en dat zijn er velen, weet dat ze positief in het leven staat. Ken je haar beter, dan zal ze steevast tegen je zeggen dat ze van je houdt. Dat doet ze dan oprecht. Ze probeert altijd een zonnestraal in ieders leven te zijn, terwijl haar leven lang niet altijd over rozen ging.

Omstandigheden
Ze werd geboren in Batavia, het tegenwoordige Jakarta, en had twee broers en zussen. Door omstandigheden wist haar moeder niet goed voor haar te zorgen en haar vader bracht de kinderen naar het kindertehuis van het Leger des Heils. Ze was toen vier jaar oud.

“Ik heb er een fijne opvoeding gehad en altijd contact gehad met mijn vader en moeder.” Een jaar daarna overleed haar vader. Hij was een stuk ouder dan haar moeder, die op een gegeven moment een nieuwe vriend kreeg.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant