75.000 euro nodig voor stamceltherapie zieke Michelle | Nieuwsblad voor Huizen
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226622&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Michelle met haar steun en toeverlaat poes Tyson. Speciaal voor de foto en het interview heeft ze zich opgedoft. Daarna moet ze haar bed weer in.
Michelle met haar steun en toeverlaat poes Tyson. Speciaal voor de foto en het interview heeft ze zich opgedoft. Daarna moet ze haar bed weer in. (Foto: Bob Awick)

75.000 euro nodig voor stamceltherapie zieke Michelle

  Mensen

HUIZEN - Familie en vrienden zijn samen met Michelle Theisen begonnen aan een crowdfundingactie op miesmetms.nl zodat zij stamceltherapie kan volgen in Mexico. Michelle (24) heeft multiple sclerose (MS) en hoopt zo haar ziekte te kunnen keren.

In Nederland wordt de behandeling niet gegeven, maar in heel veel landen zijn al goede resultaten geboekt. Haar plek is al gereserveerd, maar het kost 75.000 euro en dat wordt niet door de verzekering vergoed.

Hoop
Michelle Theisen (24) heeft multiple sclerose (MS). Ondanks medicijnen ging haar toestand de laatste tijd hard achteruit. Ze heeft haar hoop nu gevestigd op stamceltherapie. "Op die manier kan mijn ziekte gestabiliseerd worden en is er ook kans op herstel. Nu ben ik meestal aan bed gekluisterd", vertelt ze.

Als je haar ziet zitten en haar spreekt, straalt ze veel energie uit. "Maar ik moet zo wel weer mijn bed in, dat is iets dat mensen vaak niet zien. Op een goede dag kan ik net naar de supermarkt rijden en een boodschap doen. Op een slechte dag krijgt ik al spasmen van het inruimen van de vaatwasser en moet ik in de rolstoel naar het toilet."

Beroerd
"Soms plan ik weleens een avond met vrienden, al moet ik vaak afzeggen of halverwege beroerd weer naar huis. Vrijdag had ik een bruiloft en lukte het voor het eerst sinds december weg te gaan voor zoiets. Ik maak er dan dankbaar gebruik van omdat het zo zelden voorkomt, maar ik moet er ook echt langere tijd van herstellen."

De eerste verschijnselen kreeg Michelle toen ze op de schietbaan stond.. Ze werkte en was in opleiding bij de politie. Het was haar droombaan. "Ik kon de trekker niet meer overhalen en mijn armen voelden raar." Ze was toen 19 jaar. "Omdat iedereen weleens wat heeft, maakte ik me er niet zo'n zorgen om. Je denkt dat het wel over gaat", zegt ze.

Lees verder in de digitale editie


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226622&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371756&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>