Huizen kampt met hitte en droogte | Nieuwsblad voor Huizen
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226622&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Niet alles kan worden besproeid.
Niet alles kan worden besproeid. (Foto: Bob Awick)

Huizen kampt met hitte en droogte

  Natuur en Milieu

HUIZEN De warmte houdt aan en hoewel er vandaag regen zou vallen, is het droog in de natuur. Reden om bijvoorbeeld te zorgen dat de beplanting op deze rotonde wat extra water krijgt.

Vanwege de droogte zijn hulpdiensten en natuurbeheerders in ieder geval extra alert op het ontstaan van natuurbranden.

Bomen
"Bomen hebben het moeilijk door de aanhoudende droogte. Het is vrijwel onmogelijk om alle bomen te bewateren. De bomen die 't het hardst nodig hebben, voorzien wij wel van extra water", laat de gemeente weten.

"Denk aan de bomen in bakken langs de Havenstraat." De gemeente heeft de eigen medewerkers en ook nog een aannemer opdracht gegeven de nog kwetsbare nieuwe aanplant in Huizen te bewateren.

Sportvelden
"Wat betreft de sportvelden in gemeentelijk beheer, zoals bij AH'78, houden wij rekening met het advies van Waternet/Waterschap Amstel Gooi en Vecht om terughoudend te zijn met het beregenen overdag. Overdag verdampt het water al deels vóór het op de bedoelde plekken terechtkomt."

Voorlopig is er in Huizen nog geen probleem met het water. "De droogte leidt bij sommige drinkwaterbedrijven tot watertekorten. Bij Waternet speelt dit (nog) niet. Maar het is altijd verstandig om zuinig met ons schone drinkwater om te gaan", meldt Waternet op haar website.

Waterschap
Waterschap Amstel Gooi en Vecht houdt de boel nauwlettend in de gaten. "Ook al is het droog, we zorgen wel voor voldoende water op de juiste plek. Te weinig water veroorzaakt problemen voor bijvoorbeeld de landbouw en de scheepvaart."


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226622&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371756&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>