Het werk van de keurmeester wordt aanschouwt door de kinderen.
Het werk van de keurmeester wordt aanschouwt door de kinderen. (Foto: Bob Awick)

Noord-Hollandse kampioenen kleindieren

  Natuur en Milieu

HUIZEN - Ruim 200 topklasse kleindieren en hun fokkers waren afgelopen zaterdag 7 februari bijeen in 't Visnet. Daar werd gestreden om de titel Kampioen van de provincie Noord-Holland.

Maar liefst twee keurmeesters beoordeelden de dieren. Soms gaf dit een verschil in beoordeling, maar na overleg kwam er steeds een eensluidende waardering uit. 

Prijzen
Aan het eind van de dag werden de prijzen uitgereikt aan jeugdlid Joris Pronk voor het beste konijn, een Kleurdwerg en voor Rob Pronk voor het beste konijn, een Deilenaar.

Jan Blom had de beste dwerghoender, een Australorp kriel en Ben Makker de beste hoender. Shamo. Bij de serama's werd Jan Venema kampioen in de B-klasse.

Sierduiven
De prijs voor de sierduiven ging naar Ton Molleman met zijn Horseman kropper. Bij de cavia's ging de prijs naar de Combinatie Vlaanderen met een Gladhaar Engels gekruind.

Bij de hamsters won Daphne Baars met een Syrische Hamster Rex. Kleindiervereniging Winkel e.o. werd de winnaar van de provincie Noord-Holland.

Sportieve show
"Het was een uitdagende maar sportieve show. De meeste fokkers kennen elkaar en hun dieren en onderling wordt tijdens zo'n show - onder het genot van een hapje en drankje - veel interessante informatie uitgewisseld. Ook vragen van belangstellenden werden met enthousiasme beantwoord", laat de organisatie weten.

Meer berichten