De chauffeur kreeg vanmorgen de sleutel overhandigd.
De chauffeur kreeg vanmorgen de sleutel overhandigd.

Nieuwe multifunctionele wagen voor GAD

  Natuur en Milieu

REGIO - De Grondstoffen en Afvalstoffen Dienst (GAD) heeft vanmorgen een nieuw, multifunctioneel inzamelvoertuig in gebruik genomen. De sleutel werd ceremonieel overgedragen aan de chauffeur van de GAD door Volvo en AW.

De kraanwagen, geleverd door AW Materieel, kan ondergrondse containers legen en direct zelf schoonmaken. AW Materieel uit Emmeloord is een familiebedrijf dat de wasunit geleverd heeft op een Volvo-chassis.

Schoonmaken
De kraan kan de ondergrondse containers optillen en legen, waarna de wasunit de container direct van binnen kan schoonmaken. De wagen neemt zelf het vuile water mee, waarbij water en slib gescheiden wordt. Beide componenten worden vervolgens milieuvriendelijk verwerkt.

Daarnaast is het ook mogelijk om andere units op de wagen te zetten, zoals bijvoorbeeld voor de inzameling van ondergrondse containers en/of de afvoer van afval.Naast het feit dat de wagen flexibel ingezet kan worden, is de wagen ook uiterst wendbaar, zodat deze makkelijk in smalle straten kan manoeuvreren. Het voertuig van AW Materieel is het eerste inzamelvoertuig dat zo flexibel ingezet kan worden.

Meer berichten