Tijdens de informatieavonden is er steeds een hoge opkomst uit de wijken.
Tijdens de informatieavonden is er steeds een hoge opkomst uit de wijken. (Archieffoto: Bob Awick)

Petitie energietransitie 28 augustus overhandigd

  Natuur en Milieu

HUIZEN - Buurtpanel 1276 roept haar achterban op om 28 augustus om 10.30 uur naar het gemeentehuis te komen. Dan wordt de petitie overhandigd waarin aandacht gevraagd wordt voor de 'zorgelijke consequenties van de zogeheten energietransitie'.

"We willen zo de betrokkenheid van de buurtbewoners tonen." De petitie is ondertekend door 340 bewoners. "Dat is ongeveer een tiende van de hele wijk. Dat vinden we een hoge score", aldus een afgevaardigde van het buurtpanel.

Gesprek
Na de overhandiging van de petitie vindt het gesprek plaats tussen de wethouder en de afgevaardigden van het buurtpanel over de zorgen die er in de wijk zijn als deze in de toekomst gasloos wordt.

In een petitie stelde het buurtpanel in acht punten maatregelen voor om het proces naar die energietransitie soepeler en op een meer verantwoorde manier te laten verlopen.

Forse bedrag
Centraal in die acht punten staat de opname van een afvaardiging van minstens twee leden van het buurtpanel in de werkgroep Energietransitie. Een belangrijk punt is ook het forse bedrag dat van bewoners gevraagd wordt om het gasvrij maken van hun woningen te realiseren.

"Wie ziet hoeveel ouderen er in deze wijken wonen, moet zich wel beseffen dat investeringen van € 50.000 of € 60.000 per gemiddelde rijtjeswoning er hier gewoon niet inzitten."

LET OP: In de krant stond per abuis 11.30 uur voor het overhandigen van de petitie, maar dat is 10.30 uur.

Meer berichten