Wethouder Bert Rebel plant een Japanse kers als officiële opening van het gebouw.
Wethouder Bert Rebel plant een Japanse kers als officiële opening van het gebouw. (Foto: GAD)

Feestelijke ingebruikname beheerdersaccommodatie scheidingsstation Huizen

  Natuur en Milieu

HUIZEN - De beheerdersaccommodatie op het scheidingsstation Huizen is enige weken geleden na 20 jaar trouwe dienst vervangen door een duurzaam personeelsverblijf.

Wethouder Bert Rebel verrichte vanmiddag de officiële openingshandeling door een Japanse kers te planten in de groenstrook in aanwezigheid van medewerkers van de GAD en de bedrijven die bij de bouw en aanleg betrokken zijn.

Duurzaam
Het gebouw is duurzaam en voorzien van led-verlichting met bewegingsschakelaars, zodat het licht uitgaat als er niemand aanwezig is.

De accommodatie heeft geen gasaansluiting. De verwarming vindt plaats door zeer energiezuinige infrarood panelen, geschakeld door afzonderlijke thermostaten zodat elke ruimte de gewenste temperatuur krijgt

Geïsoleerd
De vloer en wanden zijn goed geïsoleerd en op het dak zijn 16 zonnepanelen aangebracht. De riolering is gescheiden door het water van het dak aan te sluiten op het hemelwaterriool.

De wanden aan de buitenzijde zijn bekleed met FSC gecertificeerde houten panelen. Voor de medewerkers zijn er twee gescheiden toilet- en doucheruimten, een kleine kantoorruimte en een gezamenlijke ruimte om te lunchen.

“Deze accommodatie past mooi in het duurzaamheidsbeleid van de gemeente Huizen”, aldus wethouder Bert Rebel.

Meer berichten