Afbeelding
Foto: GAD

Gewijzigde inzameling GAD ‘zal voor iedereen even wennen zijn’

zo 5 dec 2021, 17:30 Natuur en Milieu 0 keer gelezen

REGIO - De GAD gaat vanaf 1 januari volgend jaar werken met nieuwe inzamelfrequenties en routes. Zo kan er, is de gedachte, efficiënter gewerkt worden terwijl de dienstverlening op peil blijft.

Het gevolg is wel dat de inzamelfrequenties en inzameldagen wijzigen ten opzichte van vorig jaar. “Het zal dus voor iedereen even wennen zijn”, aldus een woordvoerder. Echter, geeft zij aan, “door het goed op elkaar af te stemmen van de inzamelfrequenties ontstaat een stabielere, efficiëntere planning met nieuwe wijken en andere inzamelroutes.”

Inzamelkalender
Op de website van de GAD en in de gratis app kunnen inwoners per adres de inzamelkalender inzien. Het GFT-afval wordt in 2022 eens per twee weken opgehaald, PMD om de drie weken, papier en karton om de vier weken en restafval om de twee weken.

De GAD neemt de inzameling van papier en karton mee in de reguliere inzamelroutes. Dat is dan alleen doordeweeks en overdag. Net als de andere kliko’s moet dus ook deze op de dag van inzameling voor 7.30 uur aan de straat staan.

Textiel
Het ophalen van textiel kan vanaf 2022 op afspraak. Inwoners kunnen hiervoor, net als bij grootvuil, een afspraak maken via de website of telefonisch. Textiel kan ook nog gebracht worden naar de textielcontainers in de wijken.

Uit de krant