Het resultaat van een eerdere schoonmaakdag.
Het resultaat van een eerdere schoonmaakdag. Foto: Huizen Schoon

Huizen doet mee aan Landelijke Opschoondag: ‘Aandacht voor enorme plastic-probleem’

Natuur & Milieu

HUIZEN - Huizen Schoon, Rotary Gooimeer en twintig vluchtelingen van de boot in het Nautisch Kwartier nodigen iedereen uit om op zaterdag 19 maart van 14.00 en 16.00 uur mee te doen met de landelijke opschoondag.

“Zo willen we aandacht vragen voor het enorme plastic-probleem en laten we zien dat we ook in Huizen een bijdrage kunnen leveren aan de oplossing”, meldt Huizen Schoon. 

“Heb je zin om mee te doen? Kom dan zaterdagmiddag naar het Nautisch Kwartier. We verzamelen beneden op de Havenstraat bij de Kalkovens.”

Berm, park, straat
Huizen Schoon zorgt voor een grijper, een paar handschoenen, een geel hesje en een vuilniszak. “Je kunt alleen, met zijn tweeën of in een klein groepje lopen.

“Ruim al het plastic en ander zwerfafval op, in de berm, het park en op straat.” Om 16.00 uur kunnen de volle zakken worden ingeleverd bij de Kalkovens. 

Verbinding
“We hopen dat we aan het eind van de actiedag veel plastic afval hebben opgeruimd”, vertelt Huizen Schoon. “En dat we voor bewustwording hebben gezorgd.”

Daarnaast hoopt Huizen Schoon verbinding te creëren, onder andere door zo veel mogelijk foto’s van de actiedag te delen op de websites en Facebookpagina’s van Huizen Schoon en Rotary Gooimeer. 

Selfie
“Maak een leuke foto of selfie met het verzamelde plastic, stuur de foto naar rotarygooimeer@gmail.com of zet direct een bericht op je eigen sociale media met #HuizenSchoon #EndPlasticSoup #RotaryGooimeer #PeopleofAction of Instagram #EPSendplasticsoup”, roept Huizen Schoon dan ook op.

Uit de krant