Afbeelding

Geen afvalinzameling tijdens feestdagen en afvalstations dicht

Natuur en Milieu

HUIZEN - Komende maanden komen er weer enkele feestdagen aan. Op deze feestdagen zal de kliko in Laren en Blaricum niet geleegd worden en zijn de scheidingsstations in ‘t Gooi en de Vechtstreek en het hoofdkantoor van de GAD eveneens dicht.

Wanneer de inzameldag van een kliko op een feestdag valt, dan wordt de kliko op een andere dag geleegd. Zo worden de kliko’s die normaliter op maandag worden geleegd, volgende week vanwege tweede paasdag een dag later geleegd, dus op 19 april. 

Ook op woensdag 27 april, Koningsdag, blijft de afvaldienst thuis. De inzameling wordt verplaatst naar dinsdag 26 april. Ook rond Hemelvaart en Pinksteren - eind mei/begin juni - zijn er andere inzamelingsdagen.  

Papier en karton
De inzameling van papier en karton wordt ook gewijzigd in verband met de komende feestdagen en de extra inhaaldagen. Zo is de inzameling van maandag 18 en dinsdag 19 april verplaatst naar zaterdag 23 april.

De inzameling van dinsdag 26 en woensdag 27 april wordt zaterdag 30 april, van woensdag 25 en donderdag 26 mei wordt zaterdag 28 mei en van maandag 6 en dinsdag 7 juni wordt zaterdag 11 juni

Gesloten
Alle GAD scheidingsstations en het hoofdkantoor zijn op de feestdagen gesloten. Er zullen geen extra openingstijden zijn. De persoonlijke inzamelkalender is op postcode en huisnummer in te zien op de website gad.nl en via de gratis GAD app.

Uit de krant