Het scheidingsstation in Huizen
Het scheidingsstation in Huizen Archieffoto: Larisa Landré

Weer aangepaste tijden scheidingsstations GAD vanwege hitte

Natuur en Milieu

HUIZEN - Vanwege de aangekondigde, extreem hoge temperaturen zijn de openingstijden van de scheidingsstations vanaf donderdag 11 tot en met maandag 15 augustus tijdelijk aangepast. 

“Omdat het naar verwachting de komende dagen extreem warm wordt, heeft de GAD haar hitteplan geactiveerd. Hiermee willen we de risico’s die deze hitte (vooral ’s middags) met zich meebrengt voor de medewerkers van de GAD zoveel mogelijk beperken maar wel de dienstverlening naar de inwoners op peil houden”, aldus de GAD.

Aangepaste openingstijden
Alle scheidingsstations zijn geopend van 7.30 uur tot 15.00 uur. Deze aangepaste openingstijden gelden van donderdag 11 augustus tot en met maandag 15 augustus, tenzij er een weersomslag komt. Zoals gebruikelijk is alleen scheidingsstation Hilversum geopend op maandag. 

Bussum, Weesp en Huizen zijn geopend vanaf dinsdag. Andere maatregelen die genomen worden zijn het plaatsen van uv-werende parasols, het verstrekken van drinkwater en zonnebrandcrème, het verstrekken van aangepaste kleding waaronder koelpetten en het inlassen van extra pauzes. 

Glaasje water
Het huishoudelijk afval wordt volgens planning ingezameld, maar zoveel mogelijk in de ochtend. “Dus zet de kliko voor 7.30 uur aan de weg, we gaan vroeg op pad. Hiermee helpt u onze chauffeurs en beladers om tijdens de hitte hun werk goed te kunnen blijven doen. Een glaasje water onderweg zullen ze vast erg waarderen.”

De klantenservice is zoals gebruikelijk van 8.15 tot 16.15 uur bereikbaar. Houdt de website en sociale media van de GAD in de gaten voor het laatste nieuws. 

Uit de krant

!