Zaterdag 1 oktober is het Nationale Kringloopdag.
Zaterdag 1 oktober is het Nationale Kringloopdag. Foto: Aangeleverd.

Nationale Kringloopdag 2022 in Eemnes en Huizen

Natuur en Milieu

HUIZEN - Tijdens de Nationale Kringloopdag heeft iedere deelnemende kringloopwinkel een feestelijk programma samengesteld. Zo ook de centra van Kringloopcentrum Eemnes Huizen.

Er is van alles te doen zoals: een rondleiding achter de schermen, een rad van fortuin om uw aankoopbedrag terug te winnen, een lootjesspel voor de kinderen en een lekker hapje en drankje.

Tweede kans
In kringloopwinkels krijgen spullen een tweede kans. Waarom een nieuw artikel laten produceren als het artikel er nog goed uitziet? Mensen worden steeds meer bewust dat ze samen moeten zorgen voor een duurzame samenleving.

De Nationale Kringloopdag speelt zich af in het Kringloopcentrum Eemnes Huizen en in het Kringloopcentrum Eemnes. Op deze dag rijden elk half uur gratis pendelbussen tussen de twee winkels. De pendelbussen rijden van 10.30 uur tot 16.00 uur.

Vrijwilligers en kwetsbare mensen
Veel mensen die er werken zijn vrijwilligers en mensen die na een moeilijke periode in hun leven willen re-integreren in de maatschappij. Kwetsbare mensen kunnen op hun eigen manier en tempo eventueel beschermd aan de slag.

Nationale Kringloopdag is op zaterdag 1 oktober vanaf 10.00 tot 17.00 uur bij Kringloopcentrum Eemnes Huizen.

Uit de krant