Vrijdag schaatsen bij s.v. Huizen | Nieuwsblad voor Huizen
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226622&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
De meeuwen genieten nu nog even van het water, dat hopelijk straks bevroren en dik genoeg is om op te schaatsen.
De meeuwen genieten nu nog even van het water, dat hopelijk straks bevroren en dik genoeg is om op te schaatsen. (Foto: Bob Awick)

Vrijdag schaatsen bij s.v. Huizen

  Natuur en Milieu

HUIZEN - Het ijs van de gemeentelijke ijsbaan bij s.v. Huizen is dik genoeg om te gaan schaatsen vrijdag. Van 10.00 tot 22.00 uur is de ijsbaan open, die 's avonds wordt verlicht.

"De gemeentelijke ijsbaan bij s.v. Huizen is onder water gezet en voor een groot deel al bevroren", meldde de gemeente woensdag. De verwachting was dat vrijdag het ijs sterk genoeg is om op te schaatsen en dat is zo.

Koek-en-zopievoorziening
De activiteitencommissie van s.v. Huizen verzorgt tijdens de openingsuren voor bezoekers een een koek-en-zopievoorziening. Deze bevindt zich in het kassahok van de voetbalvereniging.

In 2014 zijn bij het pupillenveld van de Huizer voetbalvereniging voorzieningen aangelegd, waardoor het veld als schaatsbaan kan worden gebruikt tijdens vorstperiodes.

Bevroren
Voorwaarde is wel dat het grasveld en enkele centimeters van de ondergrond bevroren zijn. Anders loopt het opgespoten water weg de grond in.

Het veld is pas geschikt om onder te laten lopen als het zowel 's nachts als overdag matig tot streng heeft gevroren. Dat is nu het geval en het ijs is inmiddels genoeg om op te schaatsen.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226622&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371756&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>