Wethouder Gerrit Pas bevestigt het bord dat laat zien dat Huizen bijvriendelijk is.
Wethouder Gerrit Pas bevestigt het bord dat laat zien dat Huizen bijvriendelijk is. (Foto: Gemeente Huizen)

Huizen Bijvriendelijke gemeente

  Natuur en Milieu

HUIZEN - De gemeente Huizen is erkend als Bijvriendelijke gemeente door Nederland Zoemt.

"Als gemeente doen we er alles aan om deze nuttige beestjes zich thuis te laten voelen. We zijn dan ook trots dat we officieel zijn erkend als Bijvriendelijke gemeente", aldus wethouder Gerrit Pas.

Groenbeheer
Als bijvriendelijke gemeente zorgt Huizen voor structureel meer voedsel en nestgelegenheid voor wilde bijen. Daarnaast heeft de gemeente haar groenbeheer aangepast om de leefomgeving van de wilde bij te verbeteren.

Ook worden er bijvriendelijke bomen en struiken geplant. Door deze maatregelen heeft Huizen de erkenning van Bijvriendelijke gemeente verdiend.

Bedreigd
Nederland Zoemt komt in actie voor de wilde bij: "Dat is hard nodig, want de Nederlandse wilde bijen zijn in gevaar: de helft van alle 358 soorten is bedreigd. Dat terwijl ze heel belangrijk zijn voor onze voedselvoorziening: 80% van de voedselgewassen wordt bestoven door insecten als de wilde bij."

De grootste bedreiging voor de wilde bij is gebrek aan voedsel en nestgelegenheid. Bijen worden niet blij van betegelde tuinen en bermen waaruit alle bloemen zijn verdwenen.

Meer berichten