Afbeelding
Foto: Pixabay

Bomen Nieuwe Bussummerweg in april geplant

Natuur & Milieu

HUIZEN - Om de laanstructuur te herstellen start de gemeente begin april met het planten van nieuwe bomen aan de Nieuwe Bussummerweg. 

De werkzaamheden vinden plaats tussen 2 en 12 april. Aannemer Jos Scholman voert het werk uit en start met de werkzaamheden vanaf de Crailoseweg. De werkzaamheden eindigen bij de Flevolaan.

Tijdens de werkzaamheden wordt telkens een klein deel van de weg afgezet. Dit geldt voor de halve rijbaan. Verkeersdeelnemers kunnen de afzetting dus altijd passeren. De aannemer zorgt ervoor dat de overlast van een zo kort mogelijke duur is.

Meer bomen
Om te kunnen vaststellen hoeveel bomen in deze fase geplant kunnen worden, zijn de afgelopen tijd proefsleuven gegraven en is een controle gedaan op de boomlocaties ten aanzien van de ondergrondse kabels en leidingen. Uit deze controle bleek dat er in deze fase zestien nieuwe bomen kunnen worden geplant. 

De gemeente onderzoekt de mogelijkheid om op andere locaties langs de Nieuwe Bussummerweg meer bomen te planten. Voor bomen die in de toekomst gekapt worden, wordt waar mogelijk (als kabels en leidingen niet in de weg liggen) een boom teruggeplant.


Uit de krant