Marit poseert samen met minister van Financiën Wopke Hoekstra.
Marit poseert samen met minister van Financiën Wopke Hoekstra. Foto's: Marjolein Woudsma

Marit Woudsma stelt vraag over geld aan minister

Algemeen

HUIZEN - Marit Woudsma mocht namens basisschool de Parel vandaag een vraag stellen aan de minister van financien Wopke Hoekstra tijdens de kinderpersconferentie over de Week van het geld.

De persconferentie vond plaats op het ministerie in Den Haag. Vooraf zouden de uitverkoren leerlingen eerst een workshop krijgen van politiek journalist Frits Wester. Helaas was deze ziek.

Tips
Een woordvoerder van het ministerie nam zijn plaats in om de leerlingen voor te bereiden op de ontmoeting met de minister en gaf ze tips hoe de vraag te stellen.

Na binnenkomst van minister Hoekstra was het meteen spannend. Gelukkig is hij zelf ook vader van 4 jonge kinderen en vond hij het erg leuk om met kinderen de persconferentie te mogen houden.

Muntgeld
Diverse vragen werden gesteld, zoals: "Wat doet de regering met de winst?" en "Waar ligt al het geld?" Daarna mocht Marit haar vraag stellen: "Denkt u dat er over 10 jaar nog muntgeld is?"

De minister vond dat "alweer een goede vraag" en denkt dat het geld niet gaat verdwijnen, maar wel dat het steeds minder wordt. Hij vertelde dat hij 12 jaar was toen de pinpas er kwam en dat hij verwacht dat het steeds blijft veranderen.

Spreekbeurt
Na afloop was er nog een groepsfoto met de minister en konden de kinderen een handtekening vragen. Alle kinderen vertrokken met een tas met spullen over de week van het geld. Marit kreeg nog een extra pakket mee omdat ze binnenkort haar spreekbeurt over het onderwerp geld gaat houden.

Marit staat links van minister Wopke Hoekstra op de foto.

Uit de krant