Koninklijke onderscheidingen voor brandweermensen | Nieuwsblad voor Huizen
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226622&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Miriam Kos-Molenaar, Bert de Bruin en Mijndert Keijer namen afscheid. De laatste twee kregen ook nog een onderscheiding.
Miriam Kos-Molenaar, Bert de Bruin en Mijndert Keijer namen afscheid. De laatste twee kregen ook nog een onderscheiding. (Foto: Bob Awick)

Koninklijke onderscheidingen voor brandweermensen

  Politie

HUIZEN Na respectievelijk 40 en 31 jaar actieve brandweerdienst namen vrijwilligers Mijndert Keijer en Bert de Bruin zaterdagmiddag afscheid van de brandweerpost Huizen.

Zij kregen voor hun jarenlange inzet een koninklijke onderscheiding opgespeld door burgemeester Sicko Heldoorn. De beide brandweermannen werden benoemd als Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Schaduw
Postcoördinator Fred Kos:  "Brandweervrijwilligers staan vaak in de schaduw. Op dit soort avonden kunnen wij onze dankbaarheid en erkenning tonen voor hun tomeloze inzet. Ik hoop dat er in het algemeen meer oog komt voor de belangen van de vrijwilligers die altijd klaar staan voor de maatschappij."

Een van hen was jarenlang de 40-jarige Miriam Kos-Molenaar. De vrijwilligster nam na 15 jaar afscheid van de brandweer. Haar echtgenoot en postcoördinator Fred Kos had de eer haar zelf toe te spreken.

"Je hebt al die jaren dapper je mannetje gestaan, als duiker, maar ook als manschap. Je mag met trots terugkijken op al die jaren. En ik kan alleen maar zeggen 'mop, het zit erop.''

Jubileum
Kos haalde ook Charles Doorn naar voren die zijn 25-jarig jubileum vierde. Hij begon bij de jeugdbrandweer en is daar ook nog steeds bij betrokken. Daarnaast is hij verkenner gevaarlijke stoffen en manschap.

Ook verzorgde hij jarenlang voor de brandweervereniging menig feestje met een hapje en drankje. "Je gezondheid liet je de afgelopen jaren in de steek, maar je bent inmiddels weer terug in de uitruk en dat verdient een groot respect", aldus de postcommandant.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226622&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371756&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>