Het reddingstation van de KNRM bij de haven in Huizen gaat zelfstandig verder.
Het reddingstation van de KNRM bij de haven in Huizen gaat zelfstandig verder. (Foto: KNRM Huizen)

KNRM Huizen en Blaricum beiden zelfstandig verder

  Politie

HUIZEN De KNRM heeft het besluit genomen haar ambitie om te komen tot één nieuwe uitrukpost aan het Gooimeer te laten varen. Dat heeft zij laten weten in een persbericht.

"Er is geconstateerd dat niet voldaan kan worden aan een nieuwe locatie, noch aan een kostenneutrale samenvoeging, waardoor het plan voor een nieuw reddingstation Gooimeer niet realiseerbaar is", aldus de KNRM.

"De lange termijn ambitie om tot één uitrukpost te komen voor Huizen-Blaricum is daarmee van de baan."

Ophef
Rond het opstarten van een nieuw station Gooimeer was in Huizen veel ophef. De gemeente liet weten dit niet te willen.

Zelfs bij het afscheid van Sicko Heldoorn en de benoeming van de nieuwe burgemeester Niek Meijer kwam het onderwerp aan de orde.

Nu laat de KNRM weten dat Huizen en Blaricum zelfs niet meer worden samengevoegd, terwijl ze al wel onder één zogeheten plaatselijke commissie vielen.

Herstructurering
"De KNRM gaat, met een interne herstructurering, terug naar de situatie zoals die vóór 2017 was. De uitvoering daarvan wordt direct ter hand genomen."

"Met dit besluit hoopt de KNRM een einde te maken aan de discussies van de afgelopen tijd, zodat iedereen de blik naar voren kan richten en zich kan concentreren op waar het bij de KNRM om gaat: het redden van mens en dier op het water, in goede harmonie en in een goede sfeer, professioneel, vrijwillig, maar niet vrijblijvend."

Niet geforceerd
De KNRM laat verder weten dat een samenwerking nog steeds gewenst is, maar dat deze dan van onderop moet komen. Nu de weerstand zo groot is, wil men dat zeker niet geforceerd doen. "We willen nu echt met de blik vooruit kijken."


Meer berichten