Een van de verdachten rent weg met een schroevendraaier in de hand.
Een van de verdachten rent weg met een schroevendraaier in de hand.
foto's

Politie zoekt daders inbraak Belle van Zuylenhof

Politie

HUIZEN - De politie is nog steeds op zoek naar twee verdachten van een inbraak op de Belle van Zuylenhof op 19 september.

Op die dag komt de bewoonster thuis tijdens de inbraak thuis en ‘overloopt’ deze verdachten. Zij schrikken en verlaten de woning via de achterzijde.

De bewoonster staat op dat moment aan de voorzijde van haar woning, waarna de verdachten langs haar komen gerend.

Foto's
Op dat moment maakt de vrouw foto's van de verdachten. Eén verdachte heeft op dat moment nog een schroevendraaier in zijn handen.

Deze foto’s zijn vervolgens door aangeefster zelf op sociale media gedeeld. Hieruit kwam een naam naar voren. Uit controle door de politie blijkt dat het signalement van deze persoon en de foto niet overeenkomt.

Jongerenwerkers
Met toestemming van de OvJ is toen de foto gedeeld met jongerenwerkers om zodoende achter de identiteit van de verdachte te komen.

De politiek besteedt vervolgens op 6 november aandacht aan deze zaak in Bureau NH. De verdachte was toen niet herkenbaar in beeld en kreeg het verzoek zich te melden.

Informatie
Nu dat niet is gebeurd, heeft de politie de verdachten herkenbaar in beeld gebracht en vraagt mensen met informatie hen te bellen via 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.


Uit de krant