De stationstunnel. De mensen op de foto komen niet in het verhaal voor.
De stationstunnel. De mensen op de foto komen niet in het verhaal voor. Foto: Bastiaan Miché

Drie maanden cel geëist tegen Huizer voor geweld in Hilversum

Politie

HUIZEN - Tegen een 22-jarige man uit Huizen is een celstraf van drie maanden geëist wegens openlijk geweld op 14 oktober 2018 in de stationstunnel in Hilversum. De Huizer zou hebben geslagen en tegen het hoofd van het slachtoffer hebben geschopt, nadat deze verhaal kwam halen omdat hij tegen de vriendin van het slachtoffer 'lekker wijf' riep. 

Zijn maat, een 23-jarige Hilversummer die meedeed aan de vechtpartij hoorde een werkstraf van 150 uur eisen. De politie was snel ter plaatse maar de twee werden pas zeven maanden later opgeroepen voor verhoor. 

De vrienden verklaarden dat het heel anders was gegaan. Na de opmerking zou het slachtoffer, die ruzie met zijn vriendin had en twintig meter achter hem liep, een glas naar de twee mannen hebben gegooid. Hij zou woest zijn geweest. Daarop liep hij op ze af en duwde de Hilversummer. Direct daarna gaf hij de Huizer en de Hilversummer een kopstoot. Ook kreeg de Huizer nog een trap waardoor hij viel.

De camerabeelden die ter zitting werden afgedraaid bevestigen dat beeld. Pas na het geweld van het slachtoffer komen de twee vrienden in actie. Ze trappen en schoppen het slachtoffer dat inmiddels op de grond ligt. Advocaat Van Vuuren van de Huizer: "Die beelden liegen niet." 

Ook stelt hij dat de beelden duidelijk laten zien dat zijn cliënt niet tegen het hoofd geschopt heeft zoals in de tenlastelegging staat. Van Vuuren vindt dat zijn cliënt een taakstraf verdiend. Ondanks de eerdere veroordelingen, waardoor een taakstraf wettelijk gezien onmogelijk is, verzoekt hij de rechtbank een eigen afweging te maken. "Mijn cliënt is twee weken na het incident vader geworden en leeft een ander leven. Sindsdien heeft hij geen politiecontact meer gehad en maakte hij een nieuwe start. Een celstraf zou roet in dat eten gooien. Dan beter een fors voorwaardelijk gedeelte." 

De Huizer voegt daar aan toe dat hij werkt en gestopt is met drinken. Zijn vrouw verwacht hun tweede kind. Advocaat De Kroon van de Hilversummer zegt een slachtoffer te zien dat zeer agressief op de twee mannen afloopt en vijf agressieve daden pleegt. "De opmerking 'lekker wijf' is geen daad van agressie. Ik ben een vrouw en kan dat zeggen." 

Zij vindt een taakstraf van 150 uur veel te hoog."Mijn cliënt is nog nooit in aanraking met justitie geweest en het slachtoffer heeft een grote rol gespeeld bij dit incident." Uitspraak 24 januari.

Uit de krant

!