Afbeelding
Foto: Facebook

Politie op zoek naar getuigen fraudeur

Politie

HUIZEN - “Fraudeurs worden steeds uitgekookter!”, schrijft wijkagent Stefan Tijhuis afgelopen zaterdag in een Facebook-bericht.

Het was op 7 januari namelijk weer raak: een 60-jarige alleenstaande bewoonster van de Zeeweg raakte 3.900 euro kwijt aan een zogenaamde ABN AMRO-medewerkster.

De vrouw werd gebeld door een dame die zich voordeed als iemand van de afdeling Fraudezaken van de ABN AMRO Bank.

Verzekering bank
Er zou zijn gepoogd fraude te plegen. Het was daarom aan te raden dat de vrouw haar telefoon zou beveiligen middels een betaalde verzekering van de bank.

Zodoende kwam op vrijdagavond een andere zogenaamde bankmedewerker aan de deur. Ze identificeerde zich met een eerder opgegeven naam en referentienummer en er werd vertrouwen gewekt bij de bewoonster. 

Geldopnames
De bewoonster moest haar bankpas in de E.dentifier stoppen en voerde haar pincode in. Eén klik op de 2-toets zou de polis rondmaken.

Na dit gedaan te hebben, moest er gewacht worden op het activatieproces. De bewoonster bood koffie aan aan de ‘ABN-medewerkster’. 

Koffie
Maar tijdens het bereiden van de koffie nam de zogenaamde medewerkster de spat en verliet ze het huis, mét de bankpas van de bewoonster.

Kort daarna werden er vijf geldopnames verricht, die optellen tot 3.900 euro. De paslimiet bleek verhoogd te zijn.

Politie op zoek
Wijkagent Tijhuis benadrukt daarom: “Ga nooit in op telefoontjes, klik niet op links in de mail en laat geen mensen binnen met dit soort onzinverhalen.”

“Al lijkt het zo vertrouwd, de bank zal nooit naar uw pincode vragen of u opdrachten laten verzenden.”

Getuigen
De politie heeft deze zaak in onderzoek en is op zoek naar getuigen die op 7 januari rond 19.40 uur een 20 á 30-jarige vrouw met opvallende rode krullen hebben zien rennen in de omgeving Zeeweg/Hellingstraat. Zij droeg een zwarte jas en een mondkapje. Ook camerabeelden zijn welkom.

Uit de krant