Verdachte gewelddadige overval blijft voorlopig vastzitten | Nieuwsblad voor Huizen
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226622&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Foto: Hans Peijs

Verdachte gewelddadige overval blijft voorlopig vastzitten

  Politie

HUIZEN - De strafzaak tegen de 19-jarige Huizer die betrokken zou zijn bij de brute, gewelddadige overval in een woning aan de St. Jansstraat in Laren wordt op 11 april inhoudelijk behandeld. Tot die tijd blijft de Huizer vastzitten.

De overval vond vorig jaar april plaats en daarbij werden een vader, moeder en hun zoon zeer ernstig werden mishandeld. Het Openbaar Ministerie ziet de Huizer als een van de mannen die binnen is geweest tijdens de overval.

Vijf medeverdachten
Inmiddels heeft justitie vijf medeverdachten in het vizier. Twee van hen zitten vast, de andere drie zijn op vrije voeten. Dinsdag werden drie van hen ondervraagd tijdens een pro forma-zitting tegen de Huizer voor de rechtbank in Lelystad.

Alle drie de jongemannen hielden de kaken stijf op elkaar. Twee beriepen zich op hun zwijgrecht en de derde kon zich niets meer herinneren.

Apart behandeld
Het is opmerkelijk dat de strafzaak tegen de Huizer apart van de medeverdachten wordt behandeld. De rechtbank heeft dat besloten omdat de Huizer al ruim tien maanden vastzit.

Wegens de ernst van de zaak wil ze hem niet vrijlaten uit zijn voorarrest. Als er gewacht moet worden op de inhoudelijke behandeling tegen de rest van de verdachten gaat dat te lang duren, aldus de rechtbank.

Onderzoeken
Justitie is nog niet klaar met het onderzoek dat loopt tegen de medeverdachten. De verwachting is dat tegen het eind van het jaar de andere verdachten worden berecht. Tegen een aantal van hen lopen meerdere onderzoeken.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226622&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371756&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>