Winkels mogelijk zondag 15 juli al open | Nieuwsblad voor Huizen
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226622&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Zou de Albert Heijn in de Oostermeent dan open zijn?
Zou de Albert Heijn in de Oostermeent dan open zijn? (Foto: Bob Awick)

Winkels mogelijk zondag 15 juli al open

  Politiek

HUIZEN Het college stelt de gemeenteraad voor om de Winkeltijdenverordening van Huizen te wijzigen en als deze er in de vergadering van 5 juli mee instemt, zouden de winkels mogelijk al op 15 juli open kunnen zijn.

Deze wijziging maakt het namelijk mogelijk dat winkels op zondag tussen 12.00 en 18.00 uur open kunnen zijn. De bevoorrading van de winkels moet binnen dezelfde tijden plaatsvinden, ook dat is in de verordening geregeld.

Coalitieakkoord
In het coalitieakkoord 'Vitaal en Verbindend' is opgenomen dat het college uiterlijk in de raadsvergadering van 5 juli een voorstel doet voor wijziging van de winkeltijdenverordening. Dat voorstel ligt er nu dus.

Als de gemeenteraad deze verordening op 5 juli vaststelt, dan volgt allereerst een bekendmaking daarvan in het zogeheten gemeenteblad. Dat gebeurt op 9 juli. Een dag later is de regeling dan in werking.

Winkeliersverenigingen
In dat geval betekent dit dat de winkels vanaf zondag 15 juli op zondag tussen 12.00 en 18.00 uur open zouden mogen zijn. De gemeente heeft de winkeliersverenigingen hiervan op de hoogte gesteld.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226622&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371756&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>