Commissaris van de Koning Arthur van Dijk was in Huizen voor een speciale raadsvergadering over de profielschets voor een nieuwe burgemeester.
Commissaris van de Koning Arthur van Dijk was in Huizen voor een speciale raadsvergadering over de profielschets voor een nieuwe burgemeester. (Foto: Bob Awick)

Huizer raad 'warm en niet eigenwijs'

  Politiek

HUIZEN De gemeenteraad is volgens commissaris van de Koning Arthur van Dijk warm en vooral niet eigenwijs. Dat waren zijn woorden nadat hij dinsdagavond de profielschets voor de nieuwe burgemeester in ontvangst mocht nemen uit handen van Jessica Prins.

"U heeft duidelijk gemaakt wat u verwacht van de nieuwe burgemeester en wat de nieuwe burgemeester mag verwachten als hij in Huizen aan de slag gaat. Daar mag u trots op zijn. Met vertrouwen ga ik de procedure tegemoet met u."

"Het is nu afhankelijk van de kandidaten die solliciteren. Wij gaan in ieder geval ons stinkende best doen om goede kandidaten te selecteren", zei hij.

November
Het vaststellen van de profielschets is de start van het sollicitatieproces. Zodra de tekst van die profielschets door het Rijk is gepubliceerd, kunnen kandidaten solliciteren. Het zal echter nog wel even duren voordat de nieuwe burgemeester wordt benoemd. Dat wordt half november verwacht.

"We hebben het gewoon heel druk", laat de commissaris van de Koning weten. "Er moeten nog meer burgemeesters worden benoemd in Noord-Holland en we willen het zorgvuldig doen."

Vertrouwenscommissie
De taak van de provincie is om de kandidaten te solliciteren die op gesprek komen bij de vertrouwenscommissie, die bestaat uit de negen fractievoorzitters van de politieke partijen.

Lees hier meer

Meer berichten