Een zwemvoorziening hier aan de Wedekuil kan na een besluit er al na een jaar zijn.
Een zwemvoorziening hier aan de Wedekuil kan na een besluit er al na een jaar zijn. (Foto: Bob Awick)

Natuurzwembad bij de Wedekuil kan er al snel zijn

  Politiek

HUIZEN - De raadscommissie Fysiek Domein besprak vorige week woensdag de kustvisie. Er was alom lof voor en blijdschap over wat er tot stand is gekomen na de participatie.

Er werd dan ook genoten van de 'roze wolk' die dat opleverde. De echte uitdaging komt er in september pas aan. Na de zomer moet de gemeenteraad een besluit nemen dat ook leidt tot het daadwerkelijk doen van dingen. Dan kan volgens onderzoeksbureau OKRA een natuurzwembad aan de Wedekuil er na een besluit al na een jaar zijn.

Insprekers
Op de behandeling van de kustvisie waren nog vijf insprekers afgekomen. Onder hen was ook groot enthousiasme over het proces en de uitkomst, al wilden zij die stuk voor stuk nog wel wat aanscherpen. Daarbij sneden zij onderwerpen aan die ook vaak al leefden bij de aanwezige raadsleden.

Gino Joling sprak in over de aanloophaven waar hij aan woont. Hij vond het een gemiste kans dat daar niet meer naar gekeken wordt. Vroeger lag het er vol met boten.

Overnachtingsplekken
Ondernemer Jaap Gieling is bang dat er te veel verwachtingen zijn van het strand. "Vanaf half juli tot eind augustus is het straks leeg omdat we niet voldoende overnachtingsplekken hebben."

Hans Weerstra, bewoner van de Labradorstroom, was erg geschrokken van de vorige plannen. In zijn geval oogt het plan van nu aardig. Hij riep het gemeentebestuur op er ook echt iets van te maken en te zorgen dat het plan nu en voor de lange termijn kan worden doorgezet. "Ik wens u kracht en sterkte toe, want dat is niet eenvoudig."

Eilanden
Jos Smits van de Vereniging Behoud Gooimeer was over de eilanden voor de kust niet heel enthousiast, net als over de pieren, maar als mensen het leuk vinden dan zou zijn vereniging er niet voor gaan liggen. Zolang ze maar niet de weidsheid van het Gooimeer in de weg staan en de waterkwaliteit en stroming niet belemmeren.

Lees verder in de digitale editie

Meer berichten