Ruben Woudsma overhandigd het vuurwerkrapport aan burgemeester Niek Meijer.
Ruben Woudsma overhandigd het vuurwerkrapport aan burgemeester Niek Meijer. (Foto: Ruben Woudsma)

Snel onderzoek naar centrale vuurwerkshow jaarwisseling

  Politiek

HUIZEN - Nog voor het het landelijk vuurwerkverbod was er ook in de Huizer raad een discussie over vuurwerk. Mag je hier straks nog wel vuurwerk afsteken?

Terwijl er in Den Haag nu serieus invulling wordt gegeven aan een vuurwerkverbod op knalvuurwerk en vuurpijlen voor de komende jaarwisseling, is de roep om een centrale vuurwerkshow in Huizen belangrijker geworden.

Vuurwerkvrije regio
De raadscommissie Algemene Middelen en Bestuur praatte vorige week donderdag - voordat bekend werd dat dit vuurwerkverbod er zou komen - al over wat te doen met vuurwerk in Huizen. Burgemeester Niek Meijer opperde zelfs een vuurwerkvrije regio.

Voor de vergadering had Ruben Woudsma van het CDA het vuurwerkrapport naar aanleiding van de meldingen bij het Vuurwerkmeldpunt Huizen aan de burgemeester overhandigd.

Vuurwerkshow
Namens zijn partij deed hij de volgende aanbevelingen: uitbreiding vuurwerkvrije zones, verbeteren zichtbaarheid handhaving, centrale vuurwerkshow en een debat over tolerantie. Ook de bevindingen in het rapport werden meegenomen in het debat.

"Als we bij een eventueel verbod een vuurwerkshow willen aanbieden, dan is het zaak om er snel onderzoek naar te doen", stelde de PvdA, die vragen had gesteld over wat er mogelijk is in Huizen als het gaat om een vuurwerkverbod.

Onderzoek
Zo'n onderzoek was al opgenomen in het coalitieakkoord, maar nog niet uitgevoerd. De VVD wilde graag weten waarom de PvdA dit graag wil. Pas ter vervanging bij een verbod op vuurwerk, is dit voor de VVD een optie. GroenLinks sloot zich bij de wens aan en het CDA heeft altijd al gepleit voor een centrale vuurwerkshow.

Lees verder in de digitale editie

Meer berichten