Maarten Hoelscher (PvdA) en Karin Rienstra (GroenLinks) waren bij de vorige verkiezingen de lijsttrekkers.
Maarten Hoelscher (PvdA) en Karin Rienstra (GroenLinks) waren bij de vorige verkiezingen de lijsttrekkers. Archieffoto: Bob Awick

GroenLinks en PvdA starten in Huizen onderzoek naar samenwerking

do 1 jul 2021, 11:47 Politiek

HUIZEN -  Het startschot voor een onderzoek naar vergaande samenwerking tussen de PvdA en GroenLinks in Huizen start morgen 2 juli op de botterwerf. Dit ter voorbereiding op de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart 2022.

Het afgelopen jaar hebben verkennende gesprekken plaatsgevonden tussen vertegenwoordigers van de beide afdelingen, waarbij is bevestigd dat zij een gedeelde ambitie hebben om Huizen socialer en groener te maken.

Positieve impact
Door hierin samen op te trekken verwachten de partijen een grotere, positieve impact te maken. Ook de leden hebben hun steun ervoor uitgesproken.

Hoe de samenwerking precies gestalte zal krijgen, wordt in het najaar van 2021 definitief besloten. Vorm volgt daarbij inhoud en met die inhoud gaan de afdelingen de komende periode aan de slag.

Programmacommissie
Er is een gezamenlijke programmacommissie ingesteld die onderzoekt welke speerpunten de partijen met elkaar gemeen hebben. Het resultaat van dit onderzoek zal uiteindelijk worden voorgelegd aan de ledenvergaderingen van beide partijen.

Huizen zal er de komende maanden achter komen hoe ver deze lokale afdelingen in het samenwerken zullen gaan, laten de partijen weten.

Uit de krant