Een paar maanden geleden werd Jongeren van Huizen al opgericht op initiatief van jonge Huizers die hun stem willen laten horen.
Een paar maanden geleden werd Jongeren van Huizen al opgericht op initiatief van jonge Huizers die hun stem willen laten horen. Foto: Bob Awick

Gemeente Huizen start met jongerenpanel

zo 11 jul 2021, 08:00 Politiek

HUIZEN - De gemeente Huizen werkt aan de oprichting van een jongerenpanel dat in januari 2022 van start moet gaan. Het panel zal bestaan uit jonge Huizers tussen de 14 en 22 jaar oud.

Het is de bedoeling dat het panel advies zal geven over onderwerpen die spelen in Huizen, gevraagd en ongevraagd. “Ook worden de jongeren uitgedaagd om mee te denken over allerlei onderwerpen die voor jongeren van belang kunnen zijn, zoals de toekomst van Huizen, de sportvoorzieningen in de gemeente of het tegengaan van het gebruik van lachgas en verdovende middelen,” laat de gemeente weten.

Het college hoopt op deze manier meer te kunnen horen en meer te kunnen betrekken bij participatie. “We horen jongeren nu te weinig, terwijl hun ideeën waardevol zijn,” licht wethouders Maarten Hoelscher toe. “Het is daarom belangrijk om jonge inwoners op een gestructureerde manier te betrekken bij ontwikkelingen in de Huizer samenleving. Een jongerenpanel kan daaraan bijdragen, het enthousiasme is er in elk geval!”

Het jongerenpanel zal vanaf het nieuwe jaar een keer per maand samen te komen om zich te buigen over het beleid en vragen van de gemeente. Daarnaast zullen de jongeren trainingen krijgen over de gemeente en adviesvaardigheden. Hoelscher: “Die adviesvaardigheden zijn bovendien een goede investering in hun toekomst.” Daarnaast is er ook ruimte voor het panel om zelf een programma in te vullen.

De werving voor het panel zal starten in het nieuwe schooljaar. Jonge Huizers kunnen zich dan ook aanmelden voor het panel.

Uit de krant