De top 5 van de kandidatenlijst van de PvdA Huizen.
De top 5 van de kandidatenlijst van de PvdA Huizen. Foto: PvdA Huizen

Kandidatenlijst PvdA Huizen voor de gemeenteraadsverkiezingen

Politiek

HUIZEN - PvdA Huizen maakt de eerste vijf leden op haar kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022 bekend. De lijsttrekker is weer Maarten Hoelscher, de huidige wethouder namens de PvdA.

“Op enkele belangrijke punten heeft de PvdA in het college het verschil kunnen maken. Zoals het verhogen van de grens voor de minimaregelingen naar 120 procent van de bijstandsnorm en het kind-arrangement, waardoor kinderen van minima aan allerlei activiteiten kunnen deelnemen”, laat hij weten.

Jongeren en zorg
“Andere belangrijke punten zijn de instelling van een jongerenpanel zodat we voortaan met in plaats van over jongeren praten. Ook zetten we in op minder zorg en meer welzijn, dichtbij inwoners en zonder overbodige administratie.”

“Allemaal dragen deze onderwerpen bij aan gelijke kansen voor iedereen. Dat is de kernwaarde van de PvdA.” Hoelscher woont samen en heeft vier kinderen uit een eerder huwelijk.

Bekend gezicht
Tweede op de lijst is Margot Leeuwin, een bekend gezicht in de Huizer politiek. Margot Leeuwin brengt veel ervaring mee en heeft veel kennis van het sociaal domein. Ook cultuur, burgerparticipatie en bestuurlijke vernieuwing zijn onderwerpen die zij van belang vindt.

“Ik zet me vooral graag in, om mensen met problemen te helpen”, zegt ze. Dat blijkt ook wel uit haar deelname aan het ombudsteam en haar vrijwilligerswerk bij de Voedselbank.

“De koek kan en moet eerlijker worden verdeeld en daar zal ik me voor blijven inzetten.” Margot Leeuwin is met vervroegd pensioen, na een lange loopbaan in het sociaal domein. Zij is getrouwd en heeft drie dochters en drie kleinzonen.

Woningen
Op de derde plek komt eveneens een bekend gezicht: Kerem Gencer. Hij heeft zich de afgelopen jaren steeds meer verdiept in het fysiek domein en maakt zich -net als de hele fractie - hard voor meer betaalbare woningen.

Kerem Gencer maakt zich ook zorgen over de stijgende energieprijzen en slecht geïsoleerde huizen. Vooral de mensen met een kleine portemonnee worden hierdoor getroffen. Hij wil er alles aan doen om de mensen hierbij te helpen. Kerem Gencer is in het dagelijks leven ICT-specialist, getrouwd en heeft een zoon en een dochter.

Echt meetellen
Vierde op de lijst is Niek Honing, een jong en enthousiast lid van de PvdA, die al jaren de fractie ondersteunt in de commissies. Het politieke spel is niet nieuw voor hem. Wel zou hij graag de komende periode ‘echt’ meetellen als raadslid.

Hij is een expert op het gebied van bouwen en wonen. Dit vanwege zijn achtergrond als accountmanager in de vastgoedwereld. Die kennis komt goed van pas bij de bouwprojecten van de gemeente.

“Ik ken de wet- en regelgeving goed en wil me vooral inzetten voor woningbouw en de energietransitie”, zegt hij. Dat laatste moet betaalbaar blijven voor alle lage en midden inkomens. Niek Honing heeft een vriendin.

Snelle en praktische oplossingen
Nummer vijf op de lijst is Marcel Vreedeveld. Ook hij heeft al ervaring als commissielid en zet zich vooral in op het sociaal domein. Hij is heel actief als volksvertegenwoordiger en voert veel gesprekken met inwoners en organisaties.

Marcel Vreedeveld zoekt altijd naar snelle en praktische oplossingen. Als voormalig lid van de vrijwillige brandweer ligt zijn interesse ook op het gebied van veiligheid.

Gelijke kansen
“Iedereen, maar zeker ieder kind, verdient gelijke kansen”, zegt hij. Daar wil hij zich vooral voor inzetten. Ook maakt hij zich sterk voor toegankelijkheid, jonge mantelzorgers en wil hij jongeren meer betrekken bij het beleid van de gemeente.

De skatebaan en het jongerenpanel moeten er zo snel mogelijk komen, wat hem betreft. Marcel Vreedeveld is getrouwd, heeft twee zonen en werkt als security-officer bij Thales.

Uit de krant