De buurt rondt de Stroomzijde voert al langer actie, maar zal het met bussen en overig verkeer moete doen.
De buurt rondt de Stroomzijde voert al langer actie, maar zal het met bussen en overig verkeer moete doen.

Verkeer en snelle bus toch samen over Stroomzijde Blaricum

Politiek

HUIZEN - De gemeenteraad van Blaricum heeft dinsdag 21 december besloten om de snelle bussen van het Hoogwaardig Openbaar Vervoer (HOV) met het overige verkeer mee te laten rijden over de Stroomzijde. 

HOV, Hoogwaardig Openbaar Vervoer, in ‘t Gooi is een project van de provincie Noord-Holland in nauwe samenwerking met ProRail en de gemeenten Huizen, Blaricum, Laren, Eemnes en Hilversum.

Eerder werd de optie besproken om de Stroomzijde autovrij te maken. Omdat dit voor extra drukte in andere delen van de Blaricummermeent zou zorgen, ziet de raad hiervan af. Het overige verkeer zou dan ook door Huizen rijden.

Veilige inpassing
“Een veilige inpassing van het busverkeer op de Stroomzijde blijft voor de gemeente het uitgangspunt”, staat in de nieuwsbrief over het HOV te lezen.

“De oversteekplaatsen voor fietsers en voetgangers worden daarom aangepast en er wordt onderzoek uitgevoerd naar een oplossing voor de Gordiaanse Knoop.”

Oversteek
Ook heeft de gemeente toegezegd de komende drie maanden samen met de omgeving oplossingen voor de oversteken bij de Floris V Dreef te onderzoeken.

Uitgangspunt is dat eind 2022 elektrische HOV-bussen tussen Huizen en Hilversum rijden. In Blaricum loopt de route dan via de Stroomzijde en Stichtseweg.

Snel
Met deze busverbinding kunnen bewoners straks snel van en naar het treinstation en het ziekenhuis in Hilversum reizen.

Uit de krant