De eerste zeven kandidaten van de lijst
De eerste zeven kandidaten van de lijst Foto: CDA Huizen

CDA Huizen stelt verkiezingsprogramma vast

Politiek

HUIZEN - CDA Huizen heeft afgelopen week het verkiezingsprogramma vastgesteld. De titel van het programma is ‘lokaal betrokken’. 

“De leden, allemaal betrokken inwoners van Huizen, hebben hier een zeer actieve bijdrage aan geleverd, gelet op de stapel amendementen die in stemming zijn gebracht”, stelt lijsttrekker Rutger Rebel. 

“Het is hiermee echt een programma van de leden. Het programma en de discussies die zijn gevoerd, geven de kandidaten een duidelijke richting voor de komende raadsperiode.” 

Verbondenheid
“Met de titel van dit programma ‘lokaal betrokken’benadrukt CDA Huizen het belang van en onze verbondenheid met inwoners, verenigingen, kerken en bedrijven in Huizen.”

“Het CDA Huizen hecht grote waarde aan de unieke bijdrage van buurtenverenigingen, sportclubs, scholen, kerken, moskeeën, zorginstellingen, bedrijven om Huizen een fijne plek te maken om te wonen en te leven.”

Enthousiast
“De kandidaten van CDA zijn enthousiast om het verkiezingsprogramma te gaan uitdragen.” Rutger Rebel is in september unaniem gekozen als lijsttrekker en hij kijkt uit naar de volgende periode.

“We hebben een mooi programma waarin we heel concreet benoemen wat we de komende vier jaar willen bereiken voor Huizen.” 

Herkennen
“Ik denk dat veel inwoners van Huizen zich hier in zullen kunnen herkennen.” Rutger Rebel heeft jarenlange ervaring als raadslid en was de afgelopen vier jaar fractievoorzitter.

Op nummer twee staat Daniëlle van Deutekom die acht jaar geleden samen met Ruben Woudsma in de gemeenteraad kwam. Daniëlle is fractiespecialist Fysiek en Sociaal Domein. Zij wil zich de komende jaren inzetten voor meer woningen en meer cultuur in Huizen.  

Wethouder
Op de derde plek staat Bert Rebel. “Hij heeft de afgelopen vier jaar veel waardering gekregen als wethouder van o.a. Financiën, Economische Zaken, Volkshuisvesting en Duurzaamheid en milieu”, aldus Rutger.

“Hij zet zich intensief in voor de ondernemers in Huizen om hen zo goed mogelijk door de coronatijden heen te helpen. Daarnaast heeft hij belangrijke stappen gezet om de inwoners te helpen zich voor te bereiden op de klimaattransitie op een manier die voor iedereen haalbaar en betaalbaar is.”

Bijdrage
Bert Rebel: “Ik ben bijzonder trots op de resultaten die zijn behaald bij het terugdringen van de jeugdwerkloosheid, en natuurlijk de sluitende begroting ondanks alle tegenvallers.”

“Ik hoop als wethouder nog eens vier jaar mijn bijdrage te mogen leveren aan de Huizer samenleving.”

Ervaring
Marianne Vos-Breel staat op de vierde plek en heeft de afgelopen vier jaar politieke ervaring opgedaan als lid van de steunfractie en als commissielid ABM en Sociaal Domein.

Liselotte Schipper is met haar 23 jaar de jongste kandidaat op nummer vijf van de lijst. Al geruime tijd is zij actief in het fractieoverleg ter voorbereiding op de raadsvergadering, samen met de andere nieuwkomer Tim Dieterman die op de zevende plek staat.

Jongeren
Liselotte studeert politicologie in Amsterdam. “Ik vind het heerlijk om de theorie in praktijk te kunnen brengen, en dat in het dorp waar ik al mijn hele leven woon”, vertelt Liselotte enthousiast.

“Het is geweldig om de stem van de jongeren te kunnen laten klinken in de politiek, ik hoop dat alle jongeren in Huizen gaan stemmen. Dat hoeft echt niet per se op mij, als ze maar gaan stemmen!”

Betrokkenheid
Ruben Woudsma staat op de zesde plek van de lijst en is fractiespecialist ABM en Fysiek Domein. In Huizen is hij alom bekend vanwege zijn betrokkenheid bij het Vuurwerkmeldpunt.  

Ook kandidaat nummer zeven Tim heeft er zin in. “De eerste successen heb ik al op mijn naam staan, een flink aantal van mijn voorstellen voor het verkiezingsprogramma zijn door de leden overgenomen.” Tim is 25 jaar en is docent mens en maatschappij op het Yuverta vmbo Naarden.

Uit de krant