Afbeelding
Foto: Leefbaar Huizen

Leefbaar Huizen presenteert kandidaten gemeenteraadsverkiezingen

Politiek

HUIZEN - Leefbaar Huizen gaat vol ambitie en enthousiasme de verkiezingen in. “De afgelopen vier jaar heeft de partij zich met veel enthousiasme in de raad en commissies gemanifesteerd en zich hard gemaakt voor Huizen”, aldus lijsttrekker Rik de Bruijn.

“Partijleden zien ook dat er nog veel moet gebeuren en deze uitdagingen gaan zij graag weer met elkaar aan. De lijst bestaat uit een diverse groep mensen van verschillende generaties met veel kennis van, ervaring met en gedrevenheid voor de Huizer politiek.” 

Kandidaten
Hij stelt verheugd de kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2022 voor en begint bij zichzelf.

“Ik ben al 12 jaar actief in de raad voor Leefbaar Huizen waarvan zes jaar als fractievoorzitter.” Hij heeft zich de afgelopen jaren hard gemaakt voor alle projecten binnen het fysiek domein en de cultuursector.

Groot hart
Op plek 2 staat  Fleur van der Kleij. “Zij is iemand met veel (werk)ervaring; ze heeft een groot hart voor de zorgsector. Ze richt zich met een kritische blik op alle vraagstukken uit het sociaal domein.”

De nummer drie is ook een bekende, namelijk raadslid Edwin Koning. Hij is medeoprichter van Leefbaar Huizen een vraagbaak van de fractie. “Hij weet altijd de juiste gegevens boven water te halen.”

Gedreven
Vervolgens staat op nummer 4 Loes Veer Thiel op de lijst. “Zij heeft zich de afgelopen raadsperiode ontplooid tot een gedreven en nauw betrokken commissielid voor het fysiek en sociaal domein.”

“Bas van Woerkom is lokaal ondernemer en staat op nummer 5. Hij richt zich op de vraagstukken die de ondernemers van Huizen raken. De afgelopen vier jaar heeft hij zich ingezet als commissielid voor de commissie Algemeen Bestuur en Middelen.”

Nieuwe aanwinst
Plek 6 is voor Dirk Visser, de nieuwste aanwinst van de partij. “Als rasechte Huizer staat Dirk met beide voeten in de Huizer samenleving en hoort als één van de eerste wat er speelt.”

Nol van Bennekom op nummer 7 maakt zich al jaren hard voor de kunst- & cultuursector van Huizen. “Bij Leefbaar Huizen staat hij de partij bij in bijvoorbeeld de ontwikkeling van een cultuurvisie.”

Uit de krant