Start er in februari 2018 nu wel of geen veerdienst naar Almere?
Start er in februari 2018 nu wel of geen veerdienst naar Almere? (Foto: Bob Awick)

Gemeente zet vraagtekens bij veerdienst naar Almere

  Politiek

HUIZEN - Johann Krijger is met de Huizer Express al een tijd bezig met het starten van een veerdienst tussen Huizen en Almere. De gemeente geeft het een kans, maar zet er ook vraagtekens bij.

Wethouder Marlous Verbeek heeft in een memo aan de gemeenteraad voor de commissie Fysiek Domein van 13 september laten weten dat de gemeente een positieve grondhouding heeft ten opzichte van plannen van Johann Krijger om met de Huizer Express een veerverbinding te starten tussen Huizen en Almere.

Vraagtekens
Tegelijkertijd zet zij er ook vraagtekens bij. "Nu moeten wij de voorzichtige conclusie trekken dat het allemaal niet heel kansrijk is", staat in dezelfde memo. Krijger is verbaasd dat de wethouder nu iets communiceert: "We hadden afgesproken om pas in februari 2018 iets naar buiten te brengen."

Krijger wil zich ook aan die afspraak houden, maar wil wel kwijt dat hij alles in het werk stelt om tot een succesvolle afronding te komen en inderdaad te starten met een veerdienst. "Er moet ook nog politieke besluitvorming plaatsvinden en daar zit ik ook op te wachten, maar ik wil in ieder geval wel laten weten dat mijn doelstelling nog steeds dezelfde is als die altijd is geweest."

Huizer Express
Onder de naam Huizer Express wil Krijger de veerdienst naar Almere opzetten. Hierover heeft hij ook contact gehad met de gemeente en in april dit jaar heeft de PvdA-fractie over dit initiatief vragen gesteld naar aanleiding van een brief die de initiatiefnemer naar de raad had gestuurd.

Hierin zet hij uiteen dat er door de Huizer Express met diverse horecaondernemers, waaronder de Haven van Huizen, CornelisZ en het Fletcher restaurant en hotel contact is geweest over het gezamenlijk aantrekken van toerisme naar Huizen en met name het Nautisch Kwartier.

Veerdiensten
"Wij als Huizer Express zouden daarin een goede rol kunnen spelen door o.a. rondvaarten en toeristische veerdiensten aan te bieden op het Gooimeer tussen bijvoorbeeld Almere Haven en Spakenburg. Tijdens onze gesprekken met eerdergenoemde ondernemingen blijkt hier zeker een behoefte voor te bestaan", staat in deze brief.

Lees verder in de digitale editie


reageer als eerste
Elke donderdag het Nieuwsblad voor Huizen per e-mail
Meer berichten
 

Nieuwsblad voor Huizen nieuwsbrief

Elke donderdag het Nieuwsblad voor Huizen per e-mail