Gemeenteraadsverkiezingen: de christelijke partijen | Nieuwsblad voor Huizen
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226622&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Lijsttrekkers Wessel Doorn van de CU (l), Rutger Rebel van het CDA (m) en Rob Bource van de SGP (r).
Lijsttrekkers Wessel Doorn van de CU (l), Rutger Rebel van het CDA (m) en Rob Bource van de SGP (r). (Foto: Bob Awick)

Gemeenteraadsverkiezingen: de christelijke partijen

  Politiek

HUIZEN - De gemeenteraadsverkiezingen worden op woensdag 21 maart gehouden. Het Nieuwsblad voor Huizen komt daarom met een serie verhalen over de politieke partijen. Deze keer komen de christelijke partijen aan bod.

Lijsttrekkers Rutger Rebel van het Christen-Democratisch Appèl (CDA), Wessel Doorn van de ChristenUnie (CU) en Rob Bource van de Staatkundig Gereformeerde Partij (SGP) hebben alle drie gemeen dat zij vanuit een christelijke inspiratie politiek bedrijven.

Eerste keer
Rutger is deze verkiezingen voor het eerst lijsttrekker. Wessel en Rob zijn dit al voor de derde keer. Een tip die zij voor Rutger hebben: "Blijft dicht bij jezelf." Op de vraag of Rutger het aankan, antwoordt hij: "Ik denk het wel, maar dat zou een ander beter kunnen zeggen."

Rob geeft aan dat zijn partij de oudste is van de drie. "We zitten 95 jaar in Huizen. Landelijk bestaat de partij dit jaar al honderd jaar." Zelf is hij al tientallen jaren betrokken bij de SGP in het dorp. Eerst als bestuurslid en vanaf 2010 als raadslid.

Herkenning
Rob: "De SGP staat het dichtst bij mij. Ik vind het CDA een middenpartij die buigt tussen links en rechts. Met de CU heb ik veel herkenning, maar zij zijn wat linkser dan de SGP."

Zijn analyse van de verschillen tussen de christelijke partijen kan rekenen op weerstand bij Rutger: "Buigen vind ik echt een rechts frame. Het CDA is een middenpartij met een duidelijk sociaal profiel."

Maatschappij
Rutger: "Wij zoeken oplossingen in de maatschappij niet direct bij de overheid. Die oplossing kan ook in de maatschappij liggen, bij het gezin, verenigingsleven, ouderenbonden en noem maar op."

Lees verder in de digitale editie


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226622&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371756&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>