Avondvierdaagse gaat dit jaar voor 'Schoon én Gezond' | Nieuwsblad voor Huizen
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226622&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Op de laatste avond, 31 mei, wordt weer een defilé gehouden langs het gemeentehuis.
Op de laatste avond, 31 mei, wordt weer een defilé gehouden langs het gemeentehuis. (Foto: Bob Awick)

Avondvierdaagse gaat dit jaar voor 'Schoon én Gezond'

  Sport

HUIZEN - De 45e avondvierdaagse in Huizen komt er aan. Van 28 tot en met 31 mei lopen rond de 2500 deelnemers, verdeeld over leerlingen van scholen en hun begeleiders, bewoners van Visio, diverse andere organisaties en individuele lopers, gedurende vier avonden door Huizen en directe omgeving.

Aanmelden kan tot 15 mei via de site of op 8 mei tijdens een speciale aanmeldavond. Na een geslaagde pilot tijdens de vorige editie die in samenwerking met 'Nederland Schoon' werd gehouden, gaat de organisatie ook dit jaar voor een 'Schone avondvierdaagse'.

Zwerfvuil
Om onnodig zwerfvuil te voorkomen krijgen de groepen elke avond een afvalzak mee om daar de lege drinkpakjes en dergelijke in te doen. Behalve aandacht voor een 'Schone' avondvierdaagse wordt dit jaar ook de nadruk gelegd op 'Gezond'.

Natuurlijk is alleen het wandelen al een gezonde bezigheid. Dat wordt tijdens de avondvierdaagse vaak gecombineerd met het nodige snoep. Aan de organisatoren op de scholen is gevraagd om bij de ouders van de kinderen te stimuleren om ook te denken aan een gezonde verrassing. Bij de traktaties door de sponsors wordt daar in ieder geval aandacht aan besteed.

Defilé
Uiteraard wordt er tijdens de laatste avond op de donderdag een feestelijke route gelopen, waarbij ook diverse muziekkorpsen meelopen en de lopers in defilé langs de burgemeester lopen bij het gemeentehuis.

Lees verder in de digitale editie


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226622&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371756&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>