Projectleiders Rubin en Anita bij s.v. Huizen dat aan de slag gaat met walking football.
Projectleiders Rubin en Anita bij s.v. Huizen dat aan de slag gaat met walking football. (Foto: Bob Awick)

Subsidie om inactieve 65-plussers aan het bewegen te krijgen

  Sport

HUIZEN - Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport heeft het Huizer projectplan 'Senioren Sportief Samen Gezond' een ruime subsidie toegekend in het kader van de landelijke regeling Sportimpuls.

Met het project willen de deelnemende partijen inactiviteit bij 65-plussers tegengaan. Het project bestaat uit een samenwerking van acht partijen en staat onder leiding van Sport Platform Huizen.

Sportverenigingen
Anita Campbell en Rubin Vos zijn de projectleiders. Na de Sportmaand in september wordt het uitgerold met de diverse sportverenigingen en organisaties die zich hiervoor hebben aangemeld.

"Bijzonder is dat het een plan is dat echt uit de maatschappij komt en dat de partijen tot nu toe belangeloos hebben meegewerkt om dit tot stand te brengen", vertelt Anita.

Walking football
"Zo willen s.v. Huizen, HSV De Zuidvogels en AH78 starten met walking football en zullen Tennisvereniging Huizen, de Huizer Hockey Club, Sportief Hardlopen Huizen, Osurezu zelfverdediging en Laresz Dans met speciale programma's komen voor deze ouderen."

"Het is de bedoeling dat meer sportclubs zich hierbij aan zullen sluiten. Ook commerciële sportaanbieders kunnen zich melden."

Lees verder in de digitale editie

Meer berichten