Andries Schaap met zijn 86 jaar oudste deelnemer FitStars | Nieuwsblad voor Huizen
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226622&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Andries Schaap komt een uurtje in de week sporten in zijn eigen outfit en is met zijn 86 jaar de oudste FitStar.
Andries Schaap komt een uurtje in de week sporten in zijn eigen outfit en is met zijn 86 jaar de oudste FitStar. (Foto: Bob Awick)

Andries Schaap met zijn 86 jaar oudste deelnemer FitStars

  Sport

HUIZEN - Andries Schaap is met de respectabele leeftijd van 86 jaar de oudste FitStar in Huizen. Dinsdag werd hij daarom in het zonnetje gezet tijdens zijn FitStars Fitnessuur bij dans- en sportschool Laresz.

De vlaggetjes waren opgehangen en hij mocht poseren voor de fotograaf, voorzichtig balancerend op een bal. Vervolgens ging Andries weer lekker bewegen. Inmiddels heeft hij tien lesuren gevolgd en heeft nog maar één keer af hoeven zeggen.

Keurig gekleed
Hij liet zich zelfs niet weerhouden door de plotselinge sneeuwval en meldde zich zoals altijd stipt op tijd en zoals altijd keurig gekleed. Als het koffiekwartiertje aanbreekt, verplaatsen alle FitStars zich naar het terrasje in de zon en wordt Andries toegezongen en is het tijd om de kaarsjes uit te blazen.

Andries zit klaar voor het interview, een bijzonder innemende man met stralende, blauwe ogen en een prachtige haardos. Op de vraag wat het sporten en bewegen met hem doet, antwoordt hij dat het hem altijd wat stijf maakt na afloop, maar de rest van de week trekt dat weer bij. Een keer in de week fitness is dan ook wel genoeg.

Fitheid
Hij nam vorig jaar de FitStars-folder mee naar huis en meldde zich vervolgens aan voor Fitness. Ondanks zijn voetbal- en judoverleden paste dit het best bij hem. Onder persoonlijke begeleiding en in zijn eigen tempo werkt hij aan zijn fitheid.

Lees verder in de digitale editie


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226622&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371756&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>