Foto: Bob awick

Volleyballers Huizen kampioen

  Sport

HUIZEN - Feest in in een bomvolle Prima Donna Kaas Arena zaterdagavond. De volleybalmannen van Huizen werden kampioen van de tweede divisie.

Eenvoudig was het allerminst, Huizen verloor slechts één set minder dan concurrent NVC, maar is daardoor na 22 competitiewedstrijden wel de kampioen. De ploeg van trainer Albert Cristina, die afgelopen week ook zijn contract bij Huizen verlengde, komt daardoor volgend seizoen uit in de eerste divisie.

Zaterdagmiddag al had NVC zijn wedstrijd met 3-1 weten te winnen. Huizen, dat zaterdagavond in de eigen zaal in actie kwam tegen middenmotor Spaarnestad, wist daarom dat het aan een 3-2 zege al voldoende had voor de titel. Aanvankelijk verliep het spel bij de thuisploeg soepel. Huizen won de eerste twee sets met 25-11 en 25-19 en had toen nog een set nodig voor de winst.

Maar vervolgens haperde de machine. Waren het de zenuwen bij Huizen of ging Spaarnestad ineens veel beter spelen? De gasten kwamen terug en wonnen de derde en vierde set allebei met 23-25. In de vijfde set nam Huizen het heft weer in handen: 15-6 uitslag. En toen kon het feest beginnen.

Meer berichten