Foto : Bastiaan Miché
Foto : Bastiaan Miché (Foto: Bastiaan Miché)

Start zwemvierdaagse zwembad Sijsjesberg

  Sport

HUIZEN - De zwemvierdaagse start vanavond in zwembad Sijsjesberg. Tussen 18.15 en 19.30 uur worden gestart voor de 10 banen, 500 meter, schoolslag. De jongste deelnemers zwemmen 5 banen.  Al 450 deelnemers hebben zich ingeschreven.

In verband met de zwemvierdaagse sluit het bad eerder dan gebruikelijk, namelijk al om 17.00 uur. Goed nieuws is dat zwemmers zich nog wel vanavond of morgenavond kunnen inschrijven en dan wel tijdens de zwemvierdaagse hun baantjes kunnen trekken.

Warm weer
Soms gaat het bad bij een periode met warm weer juist langer open. Of dat bijvoorbeeld komend weekeinde het geval is, dat is moeilijk te zeggen, laat Erik Oldenzeel van het zwembad weten.

"Dat hangt van de kwaliteit van het badwater en de beschikbaarheid van personeel af. Wij proberen dat wel als het weer daar echt aanleiding toe geeft."

Badwatersysteem
"ls het echter een flink aantal dagen achter elkaar druk geweest, dan heeft het badwatersysteem tijd nodig om het water kwalitatief weer op het vereiste niveau te krijgen."

"Bovendien moet er voldoende personeel beschikbaar zijn en heb je bij een langere openstelling eigenlijk twee ploegen nodig en dat lukt niet altijd."

Kijk voor de meest actuele informatie op www.zwembadsijsjesberg.nl. Daar staan ook de kosten van deelname aan de zwemvierdaagse vermeld.

Meer berichten