Djoke van Marum tijdens de finish van Triathlon Huizen.
Djoke van Marum tijdens de finish van Triathlon Huizen. (Foto: Carin van den Berg)

Djoke van Marum gaat voor eerste kwarttriatlon

  Sport

HUIZEN - Djoke van Marum doet vandaag, zaterdag 24 augustus, voor het eerst mee aan een kwarttriatlon. Zij doet dit bij de Triathlon Veenendaal. De atlete wil daarmee geld inzamelen voor Team HandicapNL.

"Ik heb twee uitdagingen", zegt de atlete met een beperking. "Mijn eerste kwarttriatlon volbrengen en geld ophalen voor HandicapNL. Dit geld is bestemd voor de Rehab Academy. Samen met de Rehab Academy stoomt HandicapNL mensen na het revalideren klaar voor het leven met een fysieke handicap."

Voorbereiding
De kwarttriatlon betekent voor Djoke 1 km zwemmen, 40 km fietsen en 10 km wheelen. "Ter voorbereiding heb ik de Flitstriatlon in Nijkerk, de 1/8 van Huizen en de sprinttriatlon van Zeewolde gedaan."

"Verder train ik bijna iedere dag wel een of twee onderdelen. Zwemmen in de Sijs, wheelen op de 'nieuwe' atletiekbaan van Huizen, op de baan in Nijkerk en op de weg."

Schema
"Mijn trainingen op de fiets gaan vaak over de Stichtse Brug richting Almere, Nijkerk en zelfs Zeewolde. Verder ben ik heel bewust bezig met mijn voeding en rust. Vanuit Spanje word ik gecoacht door Freddie Dieperink. Hij maakt mijn dagelijkse schema."

Die training won ze, omdat ze deze uitdaging voor het goede doel aangaat en om haar daar de beste start voor te laten maken. Ze wil 1.250 euro ophalen en heeft haar doel inmiddels gehaald.

Haar steunen kan nog steeds via haar actiepagina op voorhandicap.nl.

Meer berichten