Voorzitter Erland Morelissen (links) en Mink Zeilstra.
Voorzitter Erland Morelissen (links) en Mink Zeilstra. (Foto: IJsselmeer)

Triatleet Mink Zeilstra lid van verdienste IJsselmeer

  Sport

HUIZEN - Triatleet Mink Zeilstra  (72) is zondag benoemd tot lid van verdienste tijdens de nieuwjaarsreceptie van Zwem- en Polo Vereniging IJsselmeer.

Mink heeft zich volgens de club bijzonder gemanifesteerd als triatleet in binnen- en buitenland en heeft als vrijwilliger zijn steentje bijgedragen aan de zwemclub. Voorzitter Erland Morelissen zette de zevenvoudige wereldkampioen in het zonnetje en prees Mink voor zijn tomeloze inzet als sporter.

Triatlon-zwemgroep
Mink is sinds april 1992 lid van Zwem- en Polo Vereniging IJsselmeer, het moment dat er een triatlon-zwemgroep werd opgericht. Hier traint hij de zwemkilometers die nodig zijn voor een triatlon. Verder fietst Mink fanatiek en doet looptraining bij de atletiekclub.

Vanaf 1994 startte Mink bij verschillende triatlons in Nederland, waar hij indertijd nog in de categorie Heren 45+ al veel successen behaalde. Het grote werk kwam toen hij zich kwalificeerde voor de zwaarste triatlon: de Ironman.

Wereldkampioen
In zijn leeftijdscategorie eindigde hij steevast bij de eerste drie. Mink werd diverse keren Nederlands kampioen, Europees kampioen en zeven keer wereldkampioen. Zijn laatste wereldkampioenschap behaalde hij in 2012 op Hawaii op 65-jarige leeftijd.

Meer berichten