Foto: Carin van den Berg

Half jaar uitstel voor ander beheer binnensportaccommodaties en Sijsjesberg

  Sport

HUIZEN - Het college heeft besloten om het beheer van de sportaccommodaties een half jaar later over te laten gaan. "Een half jaar uitstel komt zorgvuldigheid ten goede en heeft geen financiële consequenties", aldus de gemeente.

De gemeenteraad stemde op 11 juli 2019 in met het onderbrengen van het beheer en de exploitatie van Sportcentrum De Meent, sporthal Wolfskamer, de gemeentelijke gymzalen en openluchtzwembad Sijsjesberg in een joint-venture met NV SRO.

Zorgvuldigheid
Een projectteam is samen met NV SRO bezig met de uitwerking van deze samenwerking. Dit traject vereist zorgvuldigheid en neemt meer tijd in beslag dan vooraf was ingeschat.  

Het college heeft daarom besloten de beoogde ingangsdatum van de samenwerking met ruim een half jaar uit te stellen tot 1 januari 2021, onder voorbehoud van verdere besluitvorming door de raad. 

De behandeling van het raadsvoorstel voor de zogeheten wensen- en bedenkingenprocedure is nu gepland voor de raadsvergadering van 1 juli 2020. De definitieve besluitvorming zal dan vervolgens plaatsvinden in het vierde kwartaal van 2020.

Consequenties
De aangepaste planning heeft geen financiële consequenties. Het beheer en de exploitatie van alle betreffende accommodaties kan onder de huidige condities worden voortgezet.

Optisport, de huidige exploitant van Sportcentrum De Meent, heeft aangegeven hiermee in te kunnen stemmen. Dat betekent dat de beheer- en exploitatieovereenkomst met Optisport voor De Meent wordt verlengd tot en met 31 december 2020. 

Ook alle bestaande afspraken voor de andere locaties blijven in 2020 van kracht. Voor de huurders/gebruikers van de betreffende accommodaties en de medewerkers van de gemeente en Optisport verandert er in 2020 dus niets. Zij zijn op de hoogte gesteld van het collegebesluit.

Meer berichten