Er wordt zowel op de baan als in de natuur getraind.
Er wordt zowel op de baan als in de natuur getraind. (Foto: AV Zuidwal)

Nieuwe hardloopcursus bij AV Zuidwal

  Sport

HUIZEN - Op 7 maart start De nieuwe hardloopcursus van Yakult Start to Run start 7 maart bij Atletiekvereniging (AV) Zuidwal. Deze cursus maakt van de deelnemers in zeven weken een hardloper.

Met deze cursus, georganiseerd door de Atletiekunie, leren deelnemers van opgeleide trainers op een verantwoorde manier hardlopen. Tijdens de cursus wordt 2 x per week getraind. In de zevende week zijn de deelnemers klaar voor de Start to Run Finishloop: ongeveer 25 minuten non-stop hardlopen.

Les
Een les duurt ongeveer 75 minuten. Hierin ga je samen leren hardlopen volgens het Yakult Start to Run-trainingsschema. Bij AV Zuidwal wordt zowel op de baan als in de natuur getraind.

Deelnemers trainen op de woensdag om 19.30 uur en zaterdag om 09.00 uur. Zij oefenen en leren de juiste houding- en looptechniek volgens de methodiek van Bewust Hardlopen.

Daarnaast wordt aandacht gegeven aan romp- en krachttraining, zodat het lichaam sterk en lenig wordt. Daarbij krijgen deelnemers informatie over hardloopschoenen/kleding en over eten en drinken.

Trainingsschema
De trainers helpen deelnemers op weg en ze krijg en een trainingsschema, zodat ze doordeweeks extra kunt lopen en belangrijk: zij geven persoonlijke feedback, maken video-opnames waar na afloop van de training gezamenlijk naar terug wordt gekeken.

Woensdag 4 maart om 19.30 uur is er een informatieavond met proeftraining bij AV Zuidwal aan de Aristoteleslaan 2 in Huizen. Direct inschrijven kan ook via www.yakultstarttorun.nl

Omdat samen meedoen nog leuker is, is er een vriendendealkorting van 7,50 euro. Voor meer info: www.avzuidwal.nl.

Meer berichten