video corona

Kinderen kunnen sporten met #stay@homesportchallenge

  Sport

HUIZEN - Buurtsportcoaches posten sinds gisteren 10.00 uur elke schooldag een filmpje in het kader van de #stay@homesportchallenge. Kinderen kunnen dan even een kwartier thuis sporten.

Buurtsportcoach Frank Wolfs, ook gymdocent bij de Dr. Maria Montessorischool in Huizen, kwam op het idee toen overwogen werd om ook het beweegonderwijs online te gaan doen.

Scholen dicht
"Zondagavond nadat we hoorden dat de scholen dicht gingen, hebben we met een aantal buurtsportcoaches online de koppen bij elkaar gestoken en maandag hadden we het eerste filmpje online."

Dat was nog met een mobiele telefoon. Vanmorgen werd er al gefilmd met een goed camera en dat verschil is zeker te zien.

Heel bijzonder
Frank: "Ik vind het mooi om te zien, dat we in deze rare tijden, toch zoiets moois snel voor elkaar hebben kunnen krijgen. Dat is ook wel weer heel bijzonder."

De filmpjes worden gepost op de Facebookgroep van Sportief Huizen van de gemeente en onder andere doorgeplaatst op Sportieve en gezonde school Huizen. Ook zijn ze op YouTube terug te vinden.

Sterren
De 'grote' sterren van de filmpjes zijn buurtsportcoaches Justin Koenen en Jurgen van Wessel. "Er volgen ook nog wel gastoptredens van andere buurtsportcoaches", zegt Frank.

"Denk bijvoorbeeld aan een blog over gezonde voeding of een buurtsportcoach die veel kennis heeft over tennis die daar wat over vertelt. Daarnaast bevatten de filmpjes opdrachten voor de kinderen om te doen. De challenges."

Wisselende locaties
De filmpjes worden op wisselende locaties opgenomen. Gisteren was dat bij de Springplank en vandaag buiten voor het kantoor van de Sportadviesgroep.

"We zullen er binnenkort ook wel een thuis bij iemand opnemen, want dat is nu de praktijk. Binnen bewegen. Dan kun je in zo'n filmpje meteen zien hoe dat in zijn echt in het werk gaat."

Bewegen
"We vinden het belangrijk dat er nu ook door jongeren bewogen wordt. Het is misschien nu nog even leuk, maar het duurt nog wel even dat we thuis moeten zitten. Dan is het zeker goed om tussendoor te bewegen."

Diverse scholen hebben al aangegeven dat zij de #stay@homechallenge op willen nemen in het digitale schoolprogramma waar ze nu al mee bezig zijn of de komende dagen mee gaan beginnen.

Ouderen
"We gaan kijken of we ook iets dergelijks voor ouderen kunnen gaan doen. Voor iedereen is het namelijk belangrijk om in beweging te blijven."

De buurtsportcoaches hebben op deze manier een creatieve invulling gevonden voor het werk dat zij normaal doen en blijven de filmpjes in ieder geval tot 6 april maken. Tot dan zijn de scholen in ieder geval dicht.


Het eerste filmpje van de buurtsportcoaches voor de #stay@homechallenge.

Meer berichten